:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Dag
Już nie raz widziałem "efekty" przewożenia DHLem.
Wersja do druku
:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Dag
Już nie raz widziałem "efekty" przewożenia DHLem.
W moim przypadku przy ISO1600 po lewej stronie pojawia się czerwony szum. Zauważyłem go dopiero na którymś z kolejnych zdjęć i intensywność sporo zależy od czasu migawki.Cytat:
Zamieszczone przez mathu
Któryś z Kolegów pytał o fotki 60sek. wychodzą całkiem przyzwoice, ale automatycznie aktywuje się funkcja NR.
Jezeli to NF = "Dark frame substraction" to bardzo dobrze.
Coś dla fanów kombinacji Oly-Kodak. Niektórzy spekulują, że matryca E-400 miała pierwotnie trafić do E-3. Szkoda? Nie szkoda? LINK
Dosyć Rozsądny gość. można poczytać co myśli na dpreview. (na forum olymp.)
Jeżeli włączy się ja w menu...Cytat:
Zamieszczone przez MichalS
Dodatkowo DFS usuwa niebieski zafarb.
Co to DFS? bo chyba nie "Depth First Search" :P ?
PS: interesuje mnie czy RAW iso 100 NR:off nadaje sie do użycia bez obróbki.
Tak KarooL wizjer tu Kdyszka jest wielka. Nie można mieć żadnych zastrzeżeń, ale prze ten obiektyw chyba połowa wartości aparatu upadła. Pstrykałem w trudnych warunkach bo od około południa do wieczora na hali sportowe. Dla mnie to był jeden wielki eksperyment :).Cytat:
Zamieszczone przez KaarooL
Moge powiedzieć Ci, że nigdy nie kupie uniwersalnego obiektywu :) po tym doświadczeniu.
Sromotnie mnie zawiódł AF. Jeśli taki ma być AF który jest niby tuż za nikonem, to ja dziękuję.
Przy krótszych czasach w ogóle sie nie dało zrobić zdjęcia, a pstrykałem ISO1600. Czasem miałem wrażenie że mam kompakt :). Już teraz zastanawiam sie czy warto brać dual kita bo mnie pewnie wkurzy.... Jako dodatkowy plus mogę pokreślić bardzo dobrą jakość tego ISO1600 (nie umiałem go ustawić na 3200 :)). Niskie szumy, domyślne puszczenie Ninja, załatwia sprawę..... Akumulator dobrze trzyma. Pstryki nie są artystyczne dlatego nie puszczam, ale edukacyjnie udostępnię bo robiłem RAW+JPG i mam w formacie DNG. Można sobie polookać :mrgreen: Jak ktoś chce wrzucę na FTP. Mnie rozwalił ciężar zestawu, jednak 510 będzie lepszy dla mnie. A przy okazji i stabilizacja nie jest aż taka znów rewelka w nim. Dużo zdjęć miałem poruszonych. Natomiast głębia tonalna chyba OK. Nawet nieźle widać w cieniach. Suma sumarum aparat bardzo dobry (nie z tym obiektywem) ale nie dla mnie....
Ale sie rozpisałem ;)
Dark Frame Subtraction.Cytat:
Co to DFS? bo chyba nie "Depth First Search" :P ?
E400 nie ma odszumiania, Noise Reduction w menu to jedynie DFS.Cytat:
PS: interesuje mnie czy RAW iso 100 NR:off nadaje sie do użycia bez obróbki.
mathu - wpusc w obieg jakies rawy ( z e400) z widoczkami, jakis las, pole ...