Odp: Teleobiektyw z jaką ogniskową?
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
A tak na serio. Z tego co czytam i widzę, to w mojej sytuacji w zupełności wystarczające będzie M.ZUIKO DIGITAL ED 40‑150mm 1:4.0‑5.6 R.
Na ptaki to krótko, szczególnie że 150mm nie jest już zbyt ostre. Jak już to kupuj używany, przynajmniej nie stracisz wiele/wcale na odsprzedaży.
Ja zapinałem go na body w sklepie. Tani jest. Pomyślałem zakupie dla hecy :) tym bardziej ze torbę Olka dokładali w gratisie.
Mz porażka w całym zakresie. Jesli nie ma wymagań co do jakości obrazka to spoko.
Szkło warte jest mz max 200 zeta. Nie wiecej. A długi koniec zupełnie do bani mz.
Moze miałem zły egzemplarz w ręku. Nie wiem.
Jutro być może znajomy go użyczy to będę w stanie powiedzieć czy to jest to czego mi trzeba. Co do ceny... no cóż. Rozrzut jest spory patrząc na wyszukiwarki cenowe i na cenę w shopie OL.
Szkoda, że nie wpadłeś w niedzielę. Wziąłbym parę różnych tele, to byś się pobawił ;).
Cytat:
Zamieszczone przez
sepi19
Szkoda, że nie wpadłeś w niedzielę. Wziąłbym parę różnych tele, to byś się pobawił ;).
Nie wiedziałem o tym spotkaniu. Ale inkoguto już wie, że ma dać znać następnym razem :)
Sam też możesz coś zorganizować ;), zarówno temat jak i wątek otwarty dla wszystkich :).
Jako newbie nie ośmielę się :)
Cytat:
Zamieszczone przez
hadan
Jest już 40-150 mm 1:2.8 Pro, będzie dostępny w IV kwartale.
Pozdrawiam
Trochę za mało czasu, żeby zacząć oszczędzać, ale w sam raz, żeby rozpocząć starania o kredyt :D
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Trochę za mało czasu, żeby zacząć oszczędzać, ale w sam raz, żeby rozpocząć starania o kredyt :D
Zależy kto z czego oszczędza. Są tacy co bez oszczędzania kupią. Niestety nie ja :cry:.
Cytat:
Zamieszczone przez
banc
Zależy kto z czego oszczędza. Są tacy co bez oszczędzania kupią. Niestety nie ja :cry:.
Ciekawe po ile będzie. Mam nadzieję że nie zaszaleją za bardzo i nie będzie droższy od Sony 70-200 4.0