Czy możecie mnie oświecić co to jest SAT bo jeszcze poczytałem dokłądnie tych specyfikacji ... ?
Wersja do druku
Czy możecie mnie oświecić co to jest SAT bo jeszcze poczytałem dokłądnie tych specyfikacji ... ?
System kompensacji cieni. Coś do powiększenia dynamiki.
Czy to będzie coś jak u Nikona i HP?
To można w byle programie zrobić
chłopaki pisali, że E3 będzie live wybierał obszary zdjęcia które będzie "podrasowywał". Podobno to się sprawdza (to także opinia powtórzona za kolegami)
jeśli to będzie naświetlane na poziomie sprzętowym, to może być gruby postęp. nie robiliby chyba szumu o to co można zrobić krzywymi w PP.
Korpus profi, to korpus niezawodny, dający profesjonaliście pewność i skuteczność fotografowania. E-3 nie jest najszybszym karabinem jaki można kupić, ale jest bardzo szybki. Różnica między 5 a 8 nie jest MBSZ wielce znacząca.
Korpus hermetyczny z hermetycznymi szkłami to jest coś, co daje profi możliwość pracy w warunkach, w jakich 40d lub D300 nie pojadą, albo pojada bardzo krótko. Nikon nie produkuje hermetycznych obiektywów. Canon ma uszczelnione korpusy w cenie i wadze = 2-3x E3.
Profi stać na to, by mieć wiele korpusów. Jak nie zdecydują się na pracę tylko Olkiem, to kupią go sobie na trudne warunki. Znam kilku gości, co aparaty kupują pod konkretne zamówienia (jak nie mają czegoś, co gwarantuje im profi pracę). A mówimy o zawodowcach z całego świata, a nie o polskich fachowcach z 400d.
Pozdrawiam
Na "jojczenia" chyba jeszcze za wcześnie - puszka prezentuje się IMHO bardzo ładnie. Fajnie, że jest co by nie pisać i jak by nie porównywać do konkurencji mamy konstrukcję, która wstępnie wyraźnie dystansuje wszystko co było w E-systemie do tej pory. Nic tylko się cieszyć i mieć nadzieję, że pliki z E-3 nie będą powodem do wielkiego "jojczenia". Piszę w cudzysłowie bo nie znałem tego słowa... ;-) Obecny kurs $ nastraja optymizmem co do ceny E-3...
A tak na marginesie - po co jest ta biała kropa w lewym górnym rogu wyświetlacza?
RE:
taa, 400D + kit + goła lampa = profesjonalna obsługa ślubu.
dla mnie OLEK to solidność i dopracowanie sprzętu w najmniejszym szczególe. wiem jaką ulewę zafundowałem kiedyś Dziadkowi i działał jak nówka. czytałem o przemokniętych 1D, które nie wytrzymały kwadransa na deszczu a jak czytam o "uszczelnieniach z gąbki" w 40D to śmiech mnie bierze.
czy w tym E-3 jest jakieś uszczelnienie bagnetu? coś tam kiedyś o tym pisano.
ktotek:
kropka symbolizuje zajawkę - podążaj za białym królikiem.
Szkoda ze nikt nie zauwazyl jednej kwesti: brak lampki wspomagania AF - co oznacza: albo AF jest super hiper, albo trzeba bedzie wspomagac sie spawarka z wbudowanej lampy. dla mnie to straszna, niezrozumiala kaszana :-(
albo mieć lampkę systemową, która to już ma lampkę wspomagającą AF.