3 załącznik(ów)
Odp: Chińskie początki z E-M10
Cytat:
Goroh, wchodzę na stronę i co dalej? Badam, zgaduję, błądzę, tracę czas. Jaka droga wiedzie doTwojego opisu ostatnich 4 lat w Chinach?
Chyba się lekko nie dogadalismy. Na stronie, w dziale 'blog' jest zapis moich ostatnich 4-5lat. Opisu czy streszczenia jako takiego w jednym miejscu nie ma. Są posty wrzucane od sierpnia 2009.
Dzisiaj 3 migawki bez macania w LR:
10
Załącznik 114325
11
Załącznik 114326
12
Załącznik 114327
Ludzie pytają o 14-42EZ, więc dziś foty prosto z aparatu. Bez wyostrzania etc.(foto 12 jeno ekspozycja +0.2 w LR) Zdaję sobie sprawę, że kadry pupy nie urywają- załączniki dziś w charakterze informacyjnym:wink: W moim odczuciu, jeśli nie będziemy bezsensownie porównywać do stałek etc. i mając na uwadze gabaryty obiektywu to jest on całkiem OK!
Nadal czekam na 12-40 pro, miało być na ten weekend, ale jest obsówa z dostawą. Powinno dojść po weekendzie.
pzdr
PS
Jeśli ktos potrzebuje oryginalne rozdz. to dawać znać. Może nie odpiszę od razu, ale podeślę pełne rozmiary.
Grohu, odnalazłem, trzeba po prostu kliknąc w "read more", by odnaleźć tekst. Obejrzałem zdjęcia z handlu ulicznego. Swietne! Podoba mi sie niska perspektywa i straganowy towar na pierwszym planie, co daje nieoczekiwane zderzenie - dynamizm towaru (latawce, czy miski) i oczekujący tam gdzieś, znudzony sprzedawca.
Pzdr, TJ
3 załącznik(ów)
Dzięki TJ.
Dzisiejsze migawki z miasta:
13. Osiedlowe Las Vegas, chińczyk w party lubi pograć. Tylko jeden mnie zauważył, reszta była pochłonięta partyjką.
Załącznik 114450
14. Lokalny biznesmen, tylko lekko zaspany...
Załącznik 114448
15. I ojciec tygodnia;) Wziął synka na niedzielny spacer, jeno zamiasto do parku to pod blokiem z sąsiadem w chińskie szachy tnie;)
Załącznik 114449
pzdr
Wczorajsze:
16. Operator karuzeli- park miejski. Cały dzień na świeżym powietrzu...i faja za fają;)
pzdr
Odkryłem i ja ten wątek, będę zaglądał, obiecuję.
Do reportażu taki sprzęt to bajka , zwłaszcza jak wsiadasz do samolotu i musisz płacić za nadbagaż . Nie mówię już o wędrowaniu z plecakiem i torbą pełną szkieł. Myślę cze to tylko kwestia czasu aby się przestawić na taki sprzęt- cierpliwości i życzę pełnego poznania jego możliwości. Powodzenia . A co do fotek super.
:roll:
---------- Post dodany o 11:23 ---------- Poprzedni post był o 11:16 ----------
Do reportażu taki sprzęt to bajka , zwłaszcza jak wsiadasz do samolotu i musisz płacić za nadbagaż . Nie mówię już o wędrowaniu z plecakiem i torbą pełną szkieł. Myślę cze to tylko kwestia czasu aby się przestawić na taki sprzęt- cierpliwości i życzę pełnego poznania jego możliwości. Powodzenia . A co do fotek super.
3 załącznik(ów)
Chińskie, parkowe klimaty. Chińczycy lubią wyjść z domu, nie gniją przed telewizorami. Potrafią godzinami siedzieć na skwerach pod blokami czy w parkach.
17. W karty rżnąć pół dnia...
Załącznik 114754
18 Kard jest jaki jest czyli słaby, ale nie mam lepszego, a seniorzy mnie 'urzekli'. Wiekowo są dość konkretnie zaawansowani, a ogarniają współczesna technologie. Oglądają jakieś 'wideło' na przenośnym odtwarzaczu, z USB!:) To się nazywa połączenie tradycji z nowoczesnością:wink:
Załącznik 114755
19. Obok kart to 2ga chyba najbardziej popularna gra- madżong, coś jak domino tylkoo bardziej skomplikowane.
Załącznik 114756
pzdr
fajny, prawie reportaż z gier ulicznych :) szczególnie 17 mi sie podoba, pzdr
witam,
20. Dziś kolejny reprezentant seniorów z Państwa Środka. Na co dzień zajmuje się transportem osobowym. Ma trycykla i bawi się w taxi-usługi.
Czy można załączniki pakować we wpisy w wiekszej rozdz. niż domyślne minuatury?
pzdr
Witam i gratuluję wyróżnienia w "Dobrym Debiucie edycja I" :grin: Ciekawie przedstawiasz od środka Państwo Środka
Z przyjemnością zapoznaję się z wątkiem - tylko martwię się o kopcących papierochy autochtonów :wink: