Odp: Pogadajmy o portretach - suplement
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
O tym pisze... a co jeśli niechlujny to styl, jeśli taki jej/mu pasuje? Jeszcze raz: asp nie kończyłem, ale dla mnie nawet niechlujny to inny, nie gorszy/zły. Mi ręcę nie opadają, co najwyżej kliknę backspace.
A co zrobisz jak wlasnie 99% okresla to jako niechlujstwo a tylko Autor glosi,ze to taki styl.Po ktorej stronie bedziesz?Podpasujesz ktorejs stronie czy wyrazisz wlasne zdanie takie jakie Ci pasuje i niekoniecznie takie jak autora?
Wlasnie my tu wyrazamy wlasne zdania a nie wchodzimy w ciemno z piontecka.Jak juz nawet napisano,ze przyjdzie dziadek i da piontecke bo lubi.Chyba,ze to nie o mnie chodzilo.
Cytat:
Zamieszczone przez
yamada
Racja, ale i tak wolę taki wątek niż kolejny o korpusie, lampie czy obiektywie.
O to to!!!
Krakman - mnie się Twoja wstawka podoba, mógłbyś nawet całą serię z minami wstawić :-) Mogę sobie wyobrazić charakter/temperament tej dziewczyny, a to w portrecie dla mnie ważniejsze od detali typu włosek nie tam gdzie trzeba.
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Krakman - mnie się Twoja wstawka podoba, mógłbyś nawet całą serię z minami wstawić :-) Mogę sobie wyobrazić charakter/temperament tej dziewczyny, a to w portrecie dla mnie ważniejsze od detali typu włosek nie tam gdzie trzeba.
Dzięki,
mam nawet taką serię....:grin:
Po wstawce Krakmana miałem nadzieję, że pojawi się jakiś wpis, który wypunktuje to o co prosił Krakman, ale nie... szkoda :|
Ja to nawet o Krakmanowej wstawce miałem coś napisać, przeanalizować i technicznie i "potrtretowo" ;-) , ale się na szczęście kapnąłem, że ja wszak ni ch***j się na tym nie znam, to co będę ludzi w maliny wyprowadzał?
T.
Jak dla mnie wszystkie trzy fotografie można zaliczyć do kategorii portretu. Tak w kolejności podobają mi się 2,3,1. Gdzieś tam kiedyś wyczytałem, że portret powinien (lub dobrze by było) oddawać osobowość, charakter, kim jest, model (modelka). Myślę, że można by to zastosować do tych pokazanych na początku zdjęć. Nie wnikam w techniczne aspekty jak obróbka, światło, kompozycja, kadr
Mogę się tu mylić oczywiscie to całkiem nie moja dziedzina, niestety
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
A co zrobisz jak wlasnie 99% okresla to jako niechlujstwo a tylko Autor glosi,ze to taki styl.
Mirku, pstrykasz fotki dla kogoś czy dla siebie?
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Po ktorej stronie bedziesz?Podpasujesz ktorejs stronie czy wyrazisz wlasne zdanie takie jakie Ci pasuje i niekoniecznie takie jak autora?
Nie staję po żadnej, oglądam i jeśli ewentualnie fotka mi się podoba proszę grzecznie autora o możliwość użycia "pod tapetę".
Jeśli nie, backspace i koniec tematu.
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Mirku, pstrykasz fotki dla kogoś czy dla siebie?
Nie staję po żadnej, oglądam i jeśli ewentualnie fotka mi się podoba proszę grzecznie autora o możliwość użycia "pod tapetę".
Jeśli nie, backspace i koniec tematu.
Jesli pokazuje innym to jak moge mowic,ze pstrykam dla siebie.
No wlasnie,jesli Ci sie podoba,a jesli nie to i niech to bedzie styl przez wszystkich chwalony wg ciebie jest jak to okreslasz "backspace"
Masz po prostu swoj poglad na sprawe.Autor musi sie z Twoim pogladem liczyc,skoro w miejscu,gdzie sie wypowiadasz pokazuje swoje prace a nie krzyczec,ze sie nie znasz,jestes starym capem i sa inni dla ktorych sie "kicz" podoba i inni sa autorytetami bo chwala i daja piontecki.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mirek54
Masz po prostu swoj poglad na sprawe.Autor musi sie z Twoim pogladem liczyc,skoro w miejscu,gdzie sie wypowiadasz pokazuje swoje prace a nie krzyczec,ze sie nie znasz,jestes starym capem i sa inni dla ktorych sie "kicz" podoba i inni sa autorytetami bo chwala i daja piontecki.
Ująłbym to inaczej. Autor nie musi się z poglądem liczyć, natomiast liczyć się może/musi z tym, że ktoś będzie na nie, że komuś się coś nie będzie podobało - bywa - nie da się wszystkich zadowolić.
Co do reszty to.. każdy kij ma dwa końce, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia itp., itd.
Podsumowując i cytując "klasyka":
"I tak Was lubię"
T.