-
Odp: Taiwan 2013
Longshan Temple było jedynym miejscem, które odwiedziłem drugi raz. Być może bliskość stacji metra zadecydowała, być może chęć sprawdzenia warunków do robienia zdjęć w dzień. Ponieważ był to dzień wolny dla Tajwańczyków, więc modlących się w świątyni było całkiem sporo, co będzie widać na zdjęciach, aczkolwiek może nie w tej serii.
[54] Brama wejściowa do świątyni
[55] Modlący się ...
[56] Modlący się ...
[57] Fotografujący ...
[58] Modlący się ...
[59] Modlący się ...
Fotki robione E-PM2 z 17mm/1.8
PS
W przeciwieństwie do nas, Chrześcijan, tam nie mają mszy, nabożeństw w ustalonych godzinach, po prostu od rana do później nocy ludzie przychodzą, modlę się, odchodzą, przychodzą następni ... ciągły przepływ. Świątyń, mniejszych, większych jest tam pełno i zazwyczaj po kilka kilkanaście modlących się osób.
PPS
Kościoły katolickie też są tam widoczne.
cdn ...
-
Ostatnia seria zdjęć bardzo fajna, poproszę jeszcze :)
-
Dobrze się ogląda Twój wątek. Kilka strzałów jest naprawde niezłych, kilka niewykorzystanych ale będę do Ciebie zaglądał bo kierunek i temat naprawdę ciekawy. Moim faworytem jest 39 a szerokie w nocy bardzo mi pasują :)
-
Teraz kilka fotek potwierdzających większą aktywność wiernych w dzień wolny od pracy.
[60]
[61]
[62]
[63]
[64] Technika wkracza również w sfery wiary ...
[65]
[66]
cdn ...
-
Na zakończenie tematu Longshine Temple, wrzucam kilka luźnych fotek z tego miejsca.
[67] Jedno z licznych malowideł zdobiących świątynię
[68] Te złote kwadraciki, to tzw. cegiełki fundatorów
[69] Kolejny detal zdobiący świątynię
[70] Zdobienia dachu
[71] Pierwszy dziedziniec
[72] I detale ...
[73] ... detale
[74] ... detale
[75] ... turyści
[76]
[77] Świecznik
[78]
[79]
[80] Bliskie otoczenie świątyni
[80] Bliskie otoczenie świątyni
Zastanawiam się jaki następny temat? Metro, ulica, Starochińska bogata siedziba mieszkalna ... a może jakieś życzenia?
cdn ...
-
-
czad, świetne zdjęcia. Najbardziej się cieszę, że wreszcie zobaczyłem coś ciekawego z 17/1.8, dzięki ;)
-
Chyba pokażę coś a'la "życie ulicy", tylko nie wiem jeszcze w jakim ujęciu ...
Aby jakoś płynnie przejść z Longshan Temple do nowego tematu, jedna fotka z ulicy z przed światyni.
[82] Ulica przed świątynią
cdn ...
-
No to kilka zdjęć z tzw. zwykłych ulic(zek) Taipei.
W akcji mój ulubiony zestaw, czyli E-PM2 i dekielek 15mm.
[83] Zakład kosmetyczny nr 1 ...
[84] Zakład kosmetyczny nr 2 ... wersja z poczekalnią i klimatyzacją.
[85] Rodzinny biznesik
[86] Poranne zakupy
[87] Ulica, jakich wiele dookoła ...
cdn ...
-
Wybrał byś najciekawsze i najbardziej udane, wstawiając mniej ale lepszych zdjęć. Tak dajesz ich mase, wiele podobnych do siebie. Są lepsze, są gorsze a przesadna jest liczba tych krzywych.
Gratuluje wycieczki.