Bardzo fajnie oddajesz klimat tego miejsca, każde zdjęcie ma coś w sobie.
Super wątek, na pewno będę tu zaglądał. Czekam na kolejne wstawki.
Pzdr:grin:
Wersja do druku
Bardzo fajnie oddajesz klimat tego miejsca, każde zdjęcie ma coś w sobie.
Super wątek, na pewno będę tu zaglądał. Czekam na kolejne wstawki.
Pzdr:grin:
Ciekawą elektrykę tam mają. :-D
fajnie, że się podoba, dzięki za odwiedziny i dobre słowo :)
ot, takie wschodnie podejście do prowizorki ;)
Ci, którzy byli w krajach arabskich to wiedzą, że poza miejscami reprezentacyjnymi ten świat wygląda "trochę" inaczej. Wiszące kable elektryczne, walające się wszędzie śmieci (choć wieczorem zwykle są uprzątane), wszechobecny pył, powolność, wrzawa, ciągle zaczepiający Cię ludzie (zwykle z sympatii - "heloo Mister , łe arju from?" ewentualnie "Rus? Holand? aaaa Lachestan :)", tudzież "Polska? Dziń dobry" ostatecznie w Egipcie jakże znane polskie powiedzenie "Mucha rucha karalucha"), zapachy (również bardzo przyjemne), kolory, smaki - po prostu tak tam jest. Trzeba to zaakceptować :)
Choć, pod tym względem żydzi w zadzie są całkiem inni - bardziej europejscy.
Taka mała anegdota:
kiedyś jechaliśmy pociągiem na wschód Turcji (Kurdystan). Tureccy czy też kurdyjscy (dla nich to wielka różnica) współtowarzysze wszelkie śmieci rzucali na podłogę przedziału. Kiedy jeden z pasażerów, dziadek, zauważył, że trochę nas to dziwi/śmieszy/zniesmacza postanowił posprzątać. Zgarnął wszystkie śmieci, zebrał je i ..... wywalił przez okno ;) Czysto? Czysto :)
;-) dobra anegdotka, podróże jednak kształcą
Dla mnie osobiście zdjęcia rewelacyjne. Przeniosłam się tam. A 36 najsuperowsze.
no baaa ;) i jak nieraz miło wraca się do naszego kraju, porównuje się niektóre rzeczy i jest się zadowolonym (mimo wszystko) nawet z tego co jest.
:) no to zachęcam do podróży - szczególnie poza lipcem i sierpniem bo wtedy trochę gorąco - chyba, że ktoś lubi upały :) No i taniej. A na kilka dni (choćby sama Jerozolima i Betlejem) wyjazd można zamknąć w 1000 zł (w sumie to przecież i tak zależy od ceny biletu lotniczego)
he he, miało być "... w zasadzie..." - no i znów wyszło, że chce kogoś obrazić ;)
ja tez ich tak nie oglądałem :)
---------- Post dodany o 21:46 ---------- Poprzedni post był o 21:45 ----------
aaaaaa no to wiesz jak jest ;)
Ja byłem i jeszcze tam wrócę! :)
Świetna relacja :)