Wgl skąd Ty go masz? W necie nie ma żadnych informacji nawet o cenie! Nie mówiąc już o jakichś samplach czy samych zdjęciach obiektywu na jakimś body! :D
Wersja do druku
Wgl skąd Ty go masz? W necie nie ma żadnych informacji nawet o cenie! Nie mówiąc już o jakichś samplach czy samych zdjęciach obiektywu na jakimś body! :D
pasek extra! :)
Kilka pierwszych zdjęć:
Załącznik 114749
Załącznik 114748
Załącznik 114747
f/2 wycinki 1:1
Załącznik 114746
Załącznik 114745
Załącznik 114743
Załącznik 114744
tutaj wyższe przysłony, f/8 lub f/11
Załącznik 114742
i znowu f/2
To typowe testówki, interesowała mnie tylko ostrość i praca pod światło, a nie kadry :)
Kupiłem od Cichego, dzisiaj dostał pierwsze sztuki. A skąd on ma, to nie wiem :)
http://lancecamerastraps.com/
Fajne fotki :) Obiektyw ciekawy. Posiadam 12-40 więc pewnie nie zakupię, ale szkiełko naprawdę godne uwagi.
z której strony nie spojrzeć to mistrz ostrości nie jest. Fuji widzi wszystko w ciemnych partiach ; )
Jest bardzo ostry. Może nie bije rekordów, ale nie daje najmniejszych powodów do narzekań. Pierwsze zdjęcie jest na pełnej dziurze i ustawione na taką odległość, żeby uzyskać największą możliwą GO. Autobus, który widać, pewnie nie znajduje się w najlepszym punkcie tego zakresu.
I wszystko w tym temacie. U nas powinno być lepiej (począwszy od EPL1).
Poza tym ja mam ogromny szacunek do Samy za m43 fisza (sam mam Panasa :sad:) i jego transmisję oraz za to o czym mówił kiedyś Janko: walczą powoli, ale do przodu, bez naruszania/kopiowania patentów.
Tyle ode mnie w temacie Sa12/2; ja czekam na testy (Janka i optycznych) 10/2.8 z naszą dupką.
Ogór na bank, ciemy - oczywiście, ale liczę na transmisję rodem z fisza plus super powłoki (jak dorównują ZERO na Oly12/2 to już jest sukces) i na koniec na super optykę. Jakiś wariat, który oprofiluje to szkło do PS też się znajdzie. Cena powinna oscylować w połowie zapowiadanego UWA od Oly.