Odp: Nikon D7100 czy warto?
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Już podjąłem decyzję, będzie to D7100. Może już w przyszłym tygodniu. Będzie to długie oczekiwanie...
Gut czojs :)
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
Iwo
Ja bym pomyślał o którymś z Pentaxów k-5 (...) Odkąd wyszła zacna i tania Sigma 18-35mm 1,8 bez IS, a Pentax nie robi z jej szkłami problemów warto przemyśleć zakup P.
Ale ta Sigma, to straszna krowa jest :-P, w/g mnie to zakup Pentax'a ma sens, kiedy bazujemy na limitedach,
radocha jaką daje choćby DA 40 na wakacjach, jest warta poświęcenia paru złociszy..
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Już podjąłem decyzję, będzie to D7100. Może już w przyszłym tygodniu. Będzie to długie oczekiwanie...
Dobry wybór :)
Ewentualne hoty zawsze możesz wystemplować.
Nie mogę się doczekać zakupu ale muszę jeszcze trochę poczekać i dozbierać kaskę. Planuję z e-Fotojockera - 4048zł. Może ktoś z Was zna gdzieś jakąś fajną promocję?
jak się rozglądałem po sieci to właśnie tam było najtaniej. to body było w gazetce promocyjnej. w ich "analogowym" sklepie powinno być w tej samej cenie. więc może lepiej od razu przy zakupie pomacać sprzęt:grin:
oczekuję pierwszych wrażeń
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Ciekawe, kiedyś Janeczek przestrzegał mnie przed K5, że niby wcale nie taki solidny...
Powyższe dotyczy postu Iwo
Nie dotyczylo to solidnosci, choc lubia sie psuc przyciski na tylnym krzyzaku czy wlacznik albo pokretlo, problemem pentaxa nadal jest AF, ktory znacznie odbiega od konkurencji, szczegolnie nikona, system blysku tez jest taki sobie.
Wiem co mowie, jak ktos twierdzi inaczej, to niech wezmie d700 i k5 na wesele czy jakis koncert i sam zobaczy.
Do autora watku,
Napisz Do krzycha Biedronia z forum N (krzysiek.81 czy jakos tak) on ma D7000 i D700, choc chyba Fatman juz wyczerpal temat.
pozdrowionka
Nie wytrzymałem. Zamówiłem. W czwartek u mnie!!!
Cytat:
Zamieszczone przez
aldii
Nie wytrzymałem. Zamówiłem. W czwartek u mnie!!!
Brawo, podjąłeś męską decyzję.
Jak już dostaniesz korpus w swoje łapki nie zapomnij odpowiedzieć na zadane przez siebie pytanie :)
Gratuluje :-)
I tak prędzej czy później wrócisz do Olympusa...
To jest jak choroba ;-)
Jeszcze raz gratuluje...
Aparat już jest!!! Hurra!!!. Tylko na początku zdziwiło mnie że nie czyta moich kart 8GB Kingston C10. Nawet nie da się ich sformatować. Jutro pierwsze testy na kolejnej sesji ślubnej.