AFAIR stabilizacja w kompaktach Panasia jest albo optyczna albo przez pływająca matryce a raczej żadna z nich w body m43 się nie sprawdzi
Wersja do druku
Nowe foty i trochę danych...http://www.43rumors.com/ft5-new-imag...panasonic-gx7/
Nie zwracałem wcześniej uwagi na ten korpus, ale zapowiada się naprawdę ciekawie. I co najważniejsze - będzie dużą konkurencją dla e-p5, co dla nas, użytkowników, jest bardzo dobrą informacją :).
Wysłane z mojego iPad przez Tapatalk 2
Odchylany wizjer? Wygląda na to, że Panas poszedł na całość i próbuje (z powodzeniem) ośmieszyć Olka (vide E-P5).
Witam !
Migawka 1/8000 s jest ok.
Ciekawe jakie DR i jak wypadnie wysokie ISO.
Jaka bedzie faktyczna jakosc obrazu z tego aparatu.
Jak wypadnie filmowanie i jak szybko bedzie pracowal AF.
W sumie bajery i wodotryski mnie nie interesuja ale to co jest
najbardziej potrzebne aby zdjecie zrobic i sie przy tym nie narobic ;)
Co do ceny jak wywala to kwotowo w kosmos to zacheca ludzi do kupowania u konkurencji.
Pozdrawiam
AF już od dawna nie jest problemem, więc w GX7 pewnie gorzej niż w GH3 lub G6 nie będzie.
Cena (999 Euro) chyba taka sama jak GX1 na starcie więc za rok będzie za 500 Euro ;)
Oby tylko matryca była na poziomie GH3 to będzie dobrze.
Wygląda na to, że faktycznie będzie stabilizacja. Do 20/1.7 i 45/1.8 jak znalazł.
Ale to dopiero jak ceny polecą w dół, jak to u Panasonica bywa ;)
Szkoda tylko, że ekran nie jest obracany, a tylko wychylany, ale za to jest wi-fi to sobie można pomóc telefonem jak aparat jest w pionie na statywie.
wygląda jak Sony NEX6 :)
ŁADNY:)
Wygląda na to, że wzorem Fuji ktoś w Panasoniku poczytał opinie o GX1 i poprawił następcę.
Dodali wizjer, odchylany ekranik o sporej rozdzielczości, szybszą migawkę, tryb cichy, focus peaking dla manuali bo na GX1 ciężko się ostrzy. Chyba jest też większy - miarki w oku nie mam ale chwyt wydaje się głębszy i przyciski funkcyjne z tyłu są chyba szersze i wystające.
Ciekawa sprawa z tą stabilizacją? informacja wydaje się wiarygodna...
Na początku wątku jest porównanie i jest znacznie dłuższy i trochę wyższy niż GX1. Nie ma odniesienia do grubości obu puszek. Jednak generalnie po przygodzie z GF2 nie mam jakoś przekonania do Panasa.
A czy ładny to kwestia gustu. Dla mnie na przykład ładny jest OM-D i to srebrny mimo , że dla wielu jest strasznie brzydki :)