a czy jutro będzie szansa na nowy rekord?
Wersja do druku
A co niektórzy będą się cieszyć haha :D
Wiecie co. Tak się zastanawiam czy nie zrobić Wam analogowej fotorelacji bo tego jeszcze chyba nie grali na forum hihi :). Ale żona może mnie ubić, że nie chcę się cyfry tykać i wszystkim fot cykać :).
6 klisz mam to może jeszcze dopakuje 4 to może analogowo "coś" sklecę. Ale ciężko będzie bo biorę OM30'stkę a to żre baterie jak cholera (5 akumulatorków wchodzi i szybko je pożera), nie ma automatycznego przewijania i AF.
Często nabijacie się z niedoskonałości automatyki i czego to ona nie ma a mogłaby mieć (wystaczy popatrzyć na dywagacje w pewnych wątkach) ale gwarantuję Wam, że jak wróciłem do analogów to zacząłem też doceniać obecną automatykę do pewnych zdjęć - jaka by ona była niedoskonała to trzeba się cieszyć, że jest w ogóle :)
Głupi przykład - wziąłbym Pentaxa SF7 ale to ciężka cegła jak cholera ale ma za to automatyczne przewijanie (AF i przysłonę też ale nie mam oczka Pentaxa tylko ruskie oczka na m42 podpięte przejściówką) czego nie ma Oli OM30 i wiecie, że nawet takie przewijanie usprawnia focenie :).
TAK WIĘC NIE PŁACZCIE Z POWODU CZEGO NIE MACIE, TYLKO CIESZCIE SIĘ Z TEGO CO MACIE :)
zapowiadają się dwa fajne (jak dla mnie) terminy DITLów, postaram się ich nie zmarnować :)
Może i mnie się uda, bo teraz plany wzięły w łeb:wink:
Gratulacje dla zwycięzcy!!!