Odp: Esy- floresy, fantasmagorie w multicolorze ;)
Odświeżam wątek. Wieczory dłuższe to i czasu więcej więc postanowiłem popracować nad zdjęciami i przedstawić je wam do oceny. Na początek jedno z pobytu w Chorwacji.
9. Znak krzyża
Dobry początek i wiele fajnych zdjęć potem.
Lilen,
co do ostatniego* - ciekawostka, taki backstage.
Ale... poczekam na kolejne :)
* - ja osobiście wolałbym kadr w którym mialbyś tylko tą wieżę z cieniem i osobę.
pozdrawiam,
9 - bardzo fajne i takie nieszablonowe....
Cytat:
Zamieszczone przez
Lilen
Dziękuję za odwiedziny i komentarze :)
7. Niebiańskie sklepienie
(Olympus OM-D E-M5 mZD 12-50mm)
Może napiszę krótkie wyjaśnienie odnośnie poprzednio zaprezentowanych zdjęć. Wszystkie do tej pory umieszczone zdjęcia zostały zrobione w Barcelonie podczas długiego weekendu majowego.
zdj. 1. Na zdjęciu znajduje się chodnik i oznaczenie początku kolejki do pięknej kamienicy projektu Gaudiego - Casa Batllo (w kolejce staliśmy blisko godzinę w deszczu :/) oraz nogi mojej żony :). Charakterystyczna kostka chodnikowa jest również projektu Gaudiego a ułożona została wzdłuż ulicy Passage de Gracia podobno najdroższej ulicy w Europie.
zdj. 2. To fragment trybun Stadionu Olimpijskiego.
zdj. 3. Jak już ktoś zauważył na zdjęciu widać fragment nabrzeża portowego.
zdj. 4. Na zdjęciu widać fragment fontanny, która znajduje się przed wejściem głównym na Stadion Olimpijski.
zdj. 5. To kominy (wentylacyjne o ile dobrze pamiętam), które w większej ilości znajdują się wokół kompleksu Stadionu Olimpijskiego.
zdj. 6. "Madonna w okularach" została namalowana na bramie w średniowiecznej części Barcelony. Praktycznie każda brama była ozdobiona kolorowym graffiti, natomiast co ciekawe na ścianach graffiti praktycznie nie było.
zdj. 7. To sklepienie budynku dla straży, który znajduje sie w Parku Guell. Zarówno budynek jak i park również jest projektu Gaudiego
byłem tam 12 lat temu i dalej uważam że to jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie - oczywiście przeze mnie zwiedzonym świecie. super zdjęcia :grin:
Lilen,
Wszystkiego Doświetlonego!
Wielu udanych zdjęć w Nowym roku życia :)
Dawno się tutaj nie udzielałem, mam nadzieję nadrobić zaległości.
Przebierając zeszłoroczne fotografie i przygotowując się do ich wywołania pomyślałem, że zaprezentuje Wam z mojego zbioru kilka zdjęć. Może coś Wam się spodoba, może podzielicie się swoimi uwagami lub radami?
Na początek zachód słońca w Zadarze.
10.
11.
Czy ja tej fajnej 10'tki to już nie widziałem? :). 11 też całkiem sobie niezła ale proszę Ciebie dojdź już do 15'stki aby prokurator mnie nie ganiał za wyrażenia, że 10'tka i 11'stka są fajne hihi :)
CzaRmaX, co za pamięć - pozazdrościć :). Zapewne widziałeś w galerii nieco inne ujęcie i kolorystykę.