Odp: Gryphoon'owe podwórko
Nie dramatyzuję, nie lubię jak ktoś nie uzasadnia negatywnej opinii.
:P
Szum? Nie widzę szumu - może efekt kompresji pod WWW???
Może kadrem i otoczką zdjęcia nie porywają ale podobają mi się bo są zdjęciami akcji a poza tym lubię zdjęcia balkonowe gdzie pomimo niby panującej balkonowej nudy da się z balkonu wyciągnąć coś innego i coś na nowo :). Zdjęcia są pomysłowe a to lubię :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryphoon
Nie dramatyzuję, nie lubię jak ktoś nie uzasadnia negatywnej opinii.
:P
A gdzie to napisane, iz do wszystkiego trza uzasadnienia w formie elaboratow pisanych?
Raz sie napisze, raz nie i nie ma co deliberowac :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryphoon
Szum? Nie widzę szumu - może efekt kompresji pod WWW???
Uuuu, odsun na chwile wzrok od siokor i popatrz na te ciapy w tle (i nie pisze tutaj o blikach), nadal tam nic nie widzisz?
pozdro
---------- Post dodany o 20:45 ---------- Poprzedni post był o 20:44 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Może kadrem i otoczką zdjęcia nie porywają ale podobają mi się bo są zdjęciami akcji a poza tym lubię zdjęcia balkonowe gdzie pomimo niby panującej balkonowej nudy da się z balkonu wyciągnąć coś innego i coś na nowo :). Zdjęcia są pomysłowe a to lubię :)
Jest takie stare powiedzenie: Kazda potwora znajdze swego amatora :p
pozdro
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
A gdzie to napisane, iz do wszystkiego trza uzasadnienia w formie elaboratow pisanych?
Raz sie napisze, raz nie i nie ma co deliberowac :)
No popatrz - ja się naiwny chciałem czegoś nauczyć...
:)
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Uuuu, odsun na chwile wzrok od siokor i popatrz na te ciapy w tle, nadal tam nic nie widzisz?
Poważnie, nie widzę masakry (tzn. coś tam jest ale bez przesady) - może do Nikona się przyzwyczaiłeś???
---------- Post dodany o 20:48 ---------- Poprzedni post był o 20:48 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
CzaRmaX
Dzięki. Czasem jak trzeba w domu posiedzieć to i się balkon porobi :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryphoon
No popatrz - ja się naiwny chciałem czegoś nauczyć...
To jak jedziem z przyslowiami to odpowiem, madrej glowie dosc po slowie itd ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryphoon
Poważnie, nie widzę masakry (tzn. coś tam jest ale bez przesady) - może do Nikona się przyzwyczaiłeś???
Ja jak najbardziej powaznie pisze, na tyle swiatla, taki czas naswietlania i przy iso100, ktorego uzyles to naprawde nie trzeba tu nikona by bylo czysto w calym kadrze :)
pozdro
Nyny- czyżby korpus? Fajnie by bylo gdyby się inni użytkownicy E-5 wypowiedzieli.
Zaczynam się obawiać... Teraz już piszę poważnie.
Cytat:
Zamieszczone przez
Gryphoon
Nyny- czyżby korpus? Fajnie by bylo gdyby się inni użytkownicy E-5 wypowiedzieli.
Zaczynam się obawiać... Teraz już piszę poważnie.
Dlatego napisalem w jednym z pierwszych wpisow, ze proboje wyczaic o co chodzi, ze tak wylazlo.
IMHO do iso400 nawet te badziewne matryce panasa w olkach jako tako rysuja, wiec troche mnie zdziwilo, ze na iso100 takie cyrki.
Jak to wywolywales?
pozdro
Nie wołałem, robiłem do JPGa.
W Irfanie podciągnąłem lekko kolory i zmniejszyłem z wyostrzaniem.
Szczerze pisząc - taki lekki szumek to standard na fotach z mojej puchy.
Cytat:
Zamieszczone przez
nyny
Jest takie stare powiedzenie: Kazda potwora znajdze swego amatora :p
pozdro
No jest jeszcze jedno stare powiedzenie, że nie wszystko złoto co się świeci hehe ;)
Pozdrawiam,
Moze w puszce masz cos ustawione nie tegens, siakies wyostrzanie niepotrzebnie, czy inne "poprawiacze".
Jesli masz czas to zobacz do watku, ktory popelnilem w temacie testu e5, troche tam opisalem co i jak.
pozdro