Odp: Jaka lampa do OMD EM-5
Cytat:
Zamieszczone przez
POLM
Zawsze jest jeszcze FL-600R w sklepach kosztuje coś podobnie jak Metz 58 - i choć troszkę słabsza to dzięki rozmiarom bardziej pasuje w/g mnie do idei małego systemu m4/3, no i systemowa ;-)
Właśnie poczytałem sobie trochę o Fl-600R i muszę przyznać, że chyba mnie przekonałeś. Jej parametry nie są słabe a wyglądem o wiele bardziej pasuje do OM-D ;) Jako amator to i tak póki co nie dałbym rady ogarnąć wszystkich możliwośći Fl-50r ...
Ja też biorąc wszystkie za i przeciw przymierzam się do FL-600R ;-) z Metza to brałem pod uwagę 50 AF-1 jako wyraźnie tańszą - Olympus FL-50R to poza tym duuuża lampa jeśli idzie o wymiary
Czasami zamiast FL50R lepiej kupić używaną FL50. Jednak faktycznie, do om-d to jest duża lampa, choć z drugiej strony mocy nigdy dość ;) Najlepiej chyba mieć dwie, FL600 na rodzinne pstrykanie i FL50 na naprawdę ciemnicę.
Cytat:
Zamieszczone przez
luc4s
Czasami zamiast FL50R lepiej kupić używaną FL50. Jednak faktycznie, do om-d to jest duża lampa, choć z drugiej strony mocy nigdy dość ;) Najlepiej chyba mieć dwie, FL600 na rodzinne pstrykanie i FL50 na naprawdę ciemnicę.
Albo poszukać Metza 48 lub 50 Af1. Dobry, tani i mniejszy od Fl 50R
Cytat:
Zamieszczone przez
slawek
Albo poszukać Metza 48 lub 50 Af1. Dobry, tani i mniejszy od Fl 50R
No, ja mojego ostatnio szukałem po pokoju ;) Półtora miesiąca była poza moim zasiegiem.
Ale fakt fakt, dzisiaj 48 i 50 są tanie.
FL-50R mozna tez taniej niz za 2000zl znalezc.
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
No, ja mojego ostatnio szukałem po pokoju ;) Półtora miesiąca była poza moim zasiegiem.
Tzn?
Ja na swojego Metza 48Af nigdy nie narzekałem.
Takie wtracenie - znaleźć nie mogłem fizycznie ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Takie wtracenie - znaleźć nie mogłem fizycznie ;)
To musisz mieć duży ten pokój :wink:
Nie, burdel mam w nim i tyle...
Cytat:
Zamieszczone przez
strOOs
Nie, burdel mam w nim i tyle...
Tak też sobie po cichu pomyślałem :-P