Odp: Canon 6D - czyżby kolejny (nie)tani fulfrejm?
Ale tu nie chodzi o to, że AF w Canonie jest gorszy od Nikona. Chodzi o głupią gadkę o używaniu wybieraka.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Ale tu nie chodzi o to, że AF w Canonie jest gorszy od Nikona. Chodzi o głupią gadkę o używaniu wybieraka.
Moze i glupia ale to samo zycie, po co mi wybor innych pol AF skoro jedyny sensowny to centralny - wiec sobie pozwolilem na zart :)
pozdro
W wielu sytuacjach punkty boczne sprawdzają się bez zarzutu. Na pewno nie korzystałbym z nich w ciemnicy czy fotografowaniu obiektywów w ruchu, ale do statycznych zdjęć w dobrym świetle nie widzę najmniejszego problemu. Wiele razy w takich warunkach używałem ich do portretów i nigdy nie miałem problemu.
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=...-canona-eos-6d
Canon Polska podaje oficjalną cenę: 7.799 zł za korpus. To o tysiaka taniej, niż za wysłużony 5DII, a przy tym parametry lepsze, puszka mniejsza i lżejsza, z wbudowanymi bajerami (GPS, Wi-Fi) i AF prawdopodobnie sprawniejszy, przynajmniej na środkowym punkcie (chociaż worów nie urywa przy tym, co pokazał Nikon). Sądzę, że jest realna szansa, że jak już się wszyscy nachapią tą nowością, to za pół roku będzie do kupienia za 6.999 zł. Przy cenie 6.500 zł za E-5 to jak wyprzedaż!
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Canon Polska podaje oficjalną cenę: 7.799 zł za korpus. To o tysiaka taniej, niż za wysłużony 5DII, a przy tym parametry lepsze, puszka mniejsza i lżejsza, z wbudowanymi bajerami (GPS, Wi-Fi) i AF prawdopodobnie sprawniejszy, przynajmniej na środkowym punkcie (chociaż worów nie urywa przy tym, co pokazał Nikon). Sądzę, że jest realna szansa, że jak już się wszyscy nachapią tą nowością, to za pół roku będzie do kupienia za 6.999 zł. Przy cenie 6.500 zł za E-5 to jak wyprzedaż!
Mnie to cieszy bo i cena D600 winna sie ustabilizowac na nieco nizszym pulapie niz wystartowala.
Kwestie kontekstu E-5 pomine by burdy znowu jakiejs nie wywolac.
pozdro
Podoba mi się sugerowana cena.
Pewnie będzie to hit wśród ślubniaków :)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Prawie 9K za wysłużonego 5D2? Gdzie? W fotozakupy.pl stoi 7299,00.
WiFi fajna sprawa, do GPS wagi nie przywiązuję. Za to przesyłanie zdjęć do komputera przy pomocy WiFi bez żadnych kabli i dodatkowych szpejów, czemu nie?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Prawie 9K za wysłużonego 5D2? Gdzie? W fotozakupy.pl stoi 7299,00.
WiFi fajna sprawa, do GPS wagi nie przywiązuję. Za to przesyłanie zdjęć do komputera przy pomocy WiFi bez żadnych kabli i dodatkowych szpejów, czemu nie?
A ile bedzie szedł pojedynczy RAW z tej puszki przez to wifi, nie trzeba czasem będzie zrobić przerwy na kawę?
Powiem wam dla branży Ślubnej ten aparat oznacza duży spadek popytu:(
Cytat:
Zamieszczone przez
andytown
Powiem wam dla branży Ślubnej ten aparat oznacza duży spadek popytu:(
Na szczescie wiele osob nie zyje z kotleciarstwa, a i sa inne dziedziny foto jeszcze na tym lezpadole;)
Wiec ani mnie to ziembi ani ciepli, jak pisalem sie ciesze bo u nikona tez winno byc taniej :)
pozdro