Odp: Olympus E-5 - opinia ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertW3D
O ile mi wiadomo, to w domowych warunkach nie da się samemu zmodyfikować tych wartości - nawet uprade FW nie wpływa na nie, więc tym bardziej powinny być realne.
Tak sie własnie nad tym zastanawiałem czy są jacyś szpece, bo skoro w nowych autach sie da licznik cofnąć to z aparatem sobie nie poradzą :) No ale nie znam sie, i nie wiem czy mozna sie tego obawiać.
Cytat:
Zamieszczone przez
Fot.Krzysiek
Tak sie własnie nad tym zastanawiałem czy są jacyś szpece, bo skoro w nowych autach sie da licznik cofnąć to z aparatem sobie nie poradzą :) No ale nie znam sie, i nie wiem czy mozna sie tego obawiać.
Biorąc pod uwagę jak "dużo" jest na rynku wtórnym E-5, to w razie niepowodzenia koszt takiej zabawy dla osoby, która chciałaby zarabiać na takim "przekręcaniu" byłby zbyt duży.
A gdzie widziałeś E-5 za 875 EUR??
Cytat:
Zamieszczone przez
RobertW3D
[...]Tak naprawdę to w serwisie przez te lata był tylko 14-45 gdy zacięła mu się przysłona :)
Przed upłynięciem okresu gwarancyjnego czy już po? Ile ściągnęli za naprawę?
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Przed upłynięciem okresu gwarancyjnego czy już po? Ile ściągnęli za naprawę?
To było jeszcze na gwarancji - ostatnie tygodnie dosłownie.
Poprosili bym go oddał razem z korpusem - przy okazji i bez pytania wyczyścili mi matówkę i przykleili gumę na gripie - pełen profesjonalizm :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Fot.Krzysiek
To się zdarza. Kupiłem niedawno aparat niespełna dwuletni, z przebiegiem ok 3 tys.
Cytat:
Zamieszczone przez
Wieprz
To się zdarza. Kupiłem niedawno aparat niespełna dwuletni, z przebiegiem ok 3 tys.
Ja sprzedałem niedawno moje E, mające chyba trochę więcej niż trzy lata z przebiegiem 1116 słownie: tysiąc sto szesnaście zdjęć. :-D
I kto pobije mój rekord ? :-D
Nie dotyczy to akurat E-5 ale tak sobie przeglądałem oferty na Allegro i napotkałem aukcje związaną z licznikiem (pisaliśmy o tym wczesniej) jednak można się nabrać...
http://allegro.pl/zmodyfikowany-olym...664269109.html
"Posiada on na liczniku około 40 000 klatek, choć w międzyczasie był w serwisie i na liczniku jest 11 000." :)