szum zjadł zdjęcie i za ciemno.
Może tak...
Załącznik 72375
Wersja do druku
szum zjadł zdjęcie i za ciemno.
Może tak...
Załącznik 72375
hmm, Twoja wersja zrobiła się cokolwiek plastikowa i chyba mi się nie podoba ale dzięki za zwrócenie uwagi. Poprzednie zdjęcie było "robione" z jpg'a (dokadrowanie i wyostrzanie) spróbuję z RAWa pociągnąć coś w Twoim kierunku.
Na marginesie, zastanawiam się czy mam dobrze ustawiony monitor - już kolejna osoba zwraca mi uwagę że moje zdjęcia są za ciemne. Owszem, w wielu przypadkach zamierzeniem było były utrzymane w ciemnej tonacji ale może gdzieś jest już czegoś za dużo.
Mam to samo. Twoje zdjęcie przerabiałem w robocie, a teraz w domu widzę, że bubu straszne. Inna sprawa, że szum dalej jest.
Kotu dajemu chwilowo spokój. Próbowałem w RAWie coś uzyskać ale albo szum albo plastik. Wersja B&W niewiele pomaga. Dla mnie nauczka - trzeba było ekspozycję o 1eV podnieść czyli mniej więcej tyle ile Bodzip oryginalną fotkę skorygował i byłoby to co chciałem osiągnąć - biały kot w ciemnej, nieco tajemniczej scenerii..
---
teraz coś innego - fotka przygotowana na potrzeby wątku "czego słuchasz"
Załącznik 72876
Ciąg dalszy "zalanego campingu"
1
Załącznik 90361
2
Załącznik 90366
3
Załącznik 90365
4
Załącznik 90364
5
Załącznik 90363
6
Załącznik 90362
Nastąpiła zmiana tytuły na prośbę autora:
"Zabawa z m4/3 (zdjęcia) - poczekalnia Jan_S'a" -> "Poczekalnia Jan_S'a"
Mokre fotki nie cieszyły się powodzeniem - spróbuję więc pokazać kilka moich prób fotografowania koni...
Dwa Siwe 2013
1 )
Załącznik 101315
2 )
Załącznik 101316
3 )
Załącznik 101317
4 )
Załącznik 101318
Klikać po lepszą jakość (jak mawia Nyny) . Seria robiona E-M5 60/2,8 Macro
Z pokorą czekam na komentarze :)
Koniki fajne, zwłaszcza ostatnie :)