Mi w ich wykonaniu nawet niemiecki odpowiada :grin: Kolejne z zoo bardziej "politycznie poprawne" niż poprzednie :grin: Zdjęcia z koncertów miewają niesamowity klimat, ale są trudne niestety
Wersja do druku
Mi w ich wykonaniu nawet niemiecki odpowiada :grin: Kolejne z zoo bardziej "politycznie poprawne" niż poprzednie :grin: Zdjęcia z koncertów miewają niesamowity klimat, ale są trudne niestety
Dziękuję że zajrzałaś, zdjęcia z koncertów traktuję jako pamiątki. Z dzisiejszej wycieczki:
24. Mój pierwszy w życiu robal:
25. Mój pierwszy robal, drugie podejście:
26. Mój drugi robal:
27. Moja pierwsza amfibia:
Lato w tym roku jakoś nas nie rozpieszcza, robali i amfibii nikomu nie chce się oglądać więc z mojego archiwum X na rozgrzewkę:
28. Latarnia morska przy Ponta do Arnel na Azorach, za horyzontem Portugalia. Zdjęci z kompaktu, lekko wykadrowane i odszumione.
Twój pierwszy robal bardzo mi się podoba zarówno w pierwszym jak i w drugim ujęciu. :grin:
A krajobraz z latarnią morską też wyszedł bardzo ciekawie.
Dziękuję Ci bardzo za ciepłe słowa :grin: W drugim podejściu do pierwszego robala popełniłem bardzo poważny błąd, nie podniosłem ISO i nie przymknąłem mocniej przysłony dlatego spora część latawca ucieka z GO. Próbowałem trochę podreperować sytuację w Szopie (lokalne wyostrzenie rysunku na krawędzi skrzydeł) ale sp****nej fotki już nic nie uratuje. No cóż, dopiero poznaję swoje szkła - w tym wypadku ZD 35 Makro.
Latarnia morska, kiedyś tam wrócę. Azory to najbardziej zielone miejsce w Europie. Jeżeli Ci się podobało - kolejne z mojego archiwum X:
29. Azory, park w Furnas. Powtórnie kompakt, zdjęcie delikatnie poprostowane (perspektywa) i odszumione.
Ladne miejsce w Furnas.
Banalna fotka, która nauczyła mnie że światłomierz to mały oszust:
30. Na straży:
Pod względem technicznym powiedziałbym coś mądrego "a jakie ISO bo balancy ekspozycyjne etcetera, aha yy tak tu widze kadrowanie bla bla" ale sam jestem na etapie organoleptycznego rozpoznawania 'oguzikowania' swojego olimpka, więc wypowiem się jak prosty człek w tajnikach technicznych nie obeznany: Fajna dżaba Ci wyszła, bardzo mi się podoba, kolorystyka tego płazo-gada mi wpadła w oko, latarnia też fajna, ciekawa perspektywa i soczysty kolor nieba, jestem 3 razy na tak :D
Dziękuję Ci bardzo, poniżej mały "Bukiet":
Z dzisiejszej wyprawy do lasu, muszę jeszcze chwilę nad nim popracować:
32. Tkając: