Odp: M.Zuiko Digital 45mm 1.8
I o to chodzi :) Jasne szkła maja tę zaletę, że można je przymknąć (ciemnych nie da się bardziej otworzyć) :) Tak ciasny portret byłby lepszy przy 2,8, ale Go bardzo zależy od odległości i już fotka dowodowo-paszportowa na pełnej dziurze byłaby ok, a przy szerszym kadrze pewnie byś marzył o 1,4 :)
Ładny obrazek daje to szkiełko. Nie masz czegoś w kadrze typowo portretowym - tak mniej więcej popiersie...?
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
...tak mniej więcej popiersie...?
Jak myślisz, ilu fotografów mam w najbliższym otoczeniu? Ręce mają ograniczoną długość, nie da się już bardziej oddalić aparatu;-)
Jack
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Jak myślisz, ilu fotografów mam w najbliższym otoczeniu? Ręce mają ograniczoną długość, nie da się już bardziej oddalić aparatu;-)
Jack
Badz szybszy od samowyzwalacza i wolniejszy od AF a wszyscy bedziemy podziwiac piekne foty:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Jack
Jack
Jacku - lustro w łazience i samowyzwalacz na 12 sek. może zastąpi to fotografa. A może wykorzystać wyzwalanie latawcowe?
A tak na poważnie to nie można go wyzwolić pilotem?
Czekam na to szkiełko, zbieram blaszki i wygląda na to ,że już wkrótce zagości u mnie... Na razie nie dostałem maila od Pani Joanny.
Pozdrawiam AP.
a jak szybkość af?
do czego można go porównać?
Asekuracyjnie: do najwolniejszego szkła MSC, optymistycznie do najszybszej stałki MSC;)
Będzie szybko ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
gietrzy
Asekuracyjnie: do najwolniejszego szkła MSC, optymistycznie do najszybszej stałki MSC;)
Będzie szybko ;)
Jeżeli będzie maiło te sam silnik co 12/2 to na nowych trójkach, w normalnym świetle, nie zauważysz, że działa.
Pozdrawiam AP.