Hej !:grin:
Przyjemne zdjęcie...aczkolwiek bardziej mi się podobają dzieci w Twoim wykonaniu :oops: :roll: :-P
pozdrawiam :twisted:
Wersja do druku
Hej !:grin:
Przyjemne zdjęcie...aczkolwiek bardziej mi się podobają dzieci w Twoim wykonaniu :oops: :roll: :-P
pozdrawiam :twisted:
:) pewnie dlatego że uwielbiam fotografować dzieci :) Dzzieki:)
Kilka opcji dla tej fotki:
0. Fotka w stanie pirwotnym wstrząśnięta nie ... Załącznik 49052
- wyeksponowanie budynków zmieniając BW-Załącznik 49049
- zmienić scenę na wschód/zachód słońca --Załącznik 49050
- Nasycić niebo, tak by ożywiło tę fotografię Załącznik 49051
W każdym przypadku jeżeli Masz Gimp'a Utwórz oddzielne warstwy: budynki-wieżowce (góra), budynki z drzewami(dół) oraz niebo(do odszumienia)
działając w ten sposób, Masz większe pole manewru dla pod ostrzenia, czy wyciągnięcia cieni dla każdej części fotki.
Pozdrawiam
Ja
witam na forum :) bardzo mi sie spodobalo jedno zdjecie z przed ostatniej wrzutki ale widzial bym je inaczej troche hmmmm (radosniej ) :) oto moja propozycja .
ps. bardzo fajny poczatek i mam nadzieje ze bedziesz tu co jakis czas wrzucac coraz lepsze zdjecia .pzdr.
no to sie mirek rozszalales :) jaka masz skrzynie w samochodzie ? :) pzdr.
Kurczę Mirek54, Ty to jesteś byłyskawica, jak bym tak auto-niebo, auto-budynki, auto-drzewa itd
wrzucił bym cały stos!:mrgreen:
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Teraz wyłóż koleżance, jak Żeś na tworzył, boć o naukę prosi i porady.:grin:
Witam wszystkich!
Wczoraj robiłam zdjęcia w formacie RAW i nie mogę ich otworzyć w Gimp-ie a może raczej nie wiem jak to zrobić:oops: Proszę o pomoc. Wyskakuje mi komunikat że nie można otworzyć pliku. Pwenie można tylko jak?????? Dzięki:)