Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
To z tego, że jest jakiś wybór.
Myślę, że lepiej mieć wybór, niż go nie mieć, choć możesz oczywiście być innego zdania.
Pozdrówka
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
To z tego, że jest jakiś wybór.
Myślę, że lepiej mieć wybór, niż go nie mieć, choć możesz oczywiście być innego zdania.
Pozdrówka
Cytat:
Zamieszczone przez The z00m
Tak, czy owak, chyba lepiej mieć duży, niż mały wybór obiektywów o różnej jakości i cenie.
Jako Olkowicza nieco mnie złości, że do naszego systemu prawie nikt niczego nie produkuje, podczas, gdy do takiego Canona wszyscy wszystko dostraczają w dużych ilościach.
A co do kasy, to nie odkryłeś Ameryki, że lepiej ją mieć, niż nie mieć. :D :D
Pozdrówka
Oferta szkieł do Canona nawet na samym allegro jest imponująca. Każdy znajdzie coś dla siebie w odpowiedniej cenie. Masa akcesoriów oryginalnych i zamienników robi wrażenie. Patrze na to z pespektywy dwóch systemów i staram się być obiektywny.
Ludzie tu nie chodzi o ilosc, i wybor , tylko o jakosc w stosunku do ceny !!!! Wy jestescie wszyscy zawodowcami ,jesli tak prosze o linki do galerii !!! Zobaczymy ocenimy ;) ;) ;)
Kup sobie kilogram robaczywych śliwek. Na pewno częśc będzie zdrowa. Będziesz miał w czym wybierać.Cytat:
Zamieszczone przez m_o_b_y
Smacznego.
Bezpłatne czyszczenie matrycy w Canonie przysługuje jeden raz !!! i tylko w okresie 6 m-cy od zakupu, więc nie wszystkie pielgrzymki gwarancyjne są darmowe.Cytat:
Zamieszczone przez gary
Powróćmy do głównego tematu bo zaraz wezmą górę emocje.
Każdy system ma coś do zaoferowania.
Amen
z czyszczeniem matrycy nie chodze do serwisu ;)
pisalem o kalibracji odpowiadajac na post Karola
Wrzucę trzy grosze.
CANON
OPTYKA
Szkła Canona i zamienniki.
Zamienniki jeśli są już dobre to są takie przez pierwsze lata tzn. trzymają parametry optyczne i mechaniczne . Potem to loteria (często wysiada mechanika).
Dobre szkła Canona poza eLkami 2,8 i niektórymi 4 oraz stałkami można policzyć na palcach jednej ręki.
Wniosek:
Wybór nie jest taki duży jak się nie ma worka pieniędzy. Bardzo dużego worka.
BODY
Poza jedynkami inne modele to kastraci.
Jeśli już kupować i być zadowolonym to tylko 1D coś tam.
W olympusie podobnie E-1. Tylko jest "trochę" tańsza.
Wniosek:
Wybór nie jest taki duży i też trzeba mieć worek pieniędzy.
Poza tym:
- im większa matryca tym lepsze musi być szkło !!!
- systemy pomiaru uzyskują pełnię walorów dopiero przy szkłach o świetle 2,8 !!!!
Cytat:
Zamieszczone przez RobertKrus
Drodzy Panowie,
Proszę, nie róbcie komedii !!!
Jesli Canon jest taki kiepski i drogi, a Oly taki dobry i tani, to zapytowywuję najuprzejmiej: - Dlaczego to Olek jest marką niszową, a Canon wiodącą, a nie na odwrót ??? :mrgreen: :mrgreen:
Rozumiem patriotyzm lokalny, ja też Olka polubiłem, ale nie róbcie ludziom wody z mózgu, jeśli łaska !
Pozdrówka
miałem się nie odzywać już ale nie wytrzymałem czytając Ciebie :DCytat:
Zamieszczone przez m_o_b_y
Ktoś taki jak Ty robi ludziom wodę z mózgu bo posiadając Olympusa, na lewo i prawo trąbisz ze Oly jest bee ale Canon to jest cacy :)
Dlaczego gumy Orbit mają 90% udziałów w sprzedaży całego rynku gum do żucia? Są lepsze od innych? Przypuszczam że wątpię :)
Na wielkość sprzedaży i udziały w rynku jakosć produktów ma drugorzędne znaczenie, liczą się inne rzeczy. Ale co ja Ci będę tłumaczył Ty i tak wiesz wszystko najlepiej :)
pozdrawiam