Czy może mi ktos wyjasnić, dlaczego na monitorze 20 cali obraz jest gorszej jakosci, a na 18 cali jest ok ? Jak mam postepować w czasie obróbki i zmniejszania ?
https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-53145
Wersja do druku
Czy może mi ktos wyjasnić, dlaczego na monitorze 20 cali obraz jest gorszej jakosci, a na 18 cali jest ok ? Jak mam postepować w czasie obróbki i zmniejszania ?
https://galeria.olympusclub.pl/displ...php?pos=-53145
najtrudniejsze dla Świeżaka jakim jestem, jest chyba znalezienie oryginalnego kadru, nowe spojrzenie. podobno to przychodzi z czasem ... mam nadzieję bo na razie mam z tym spory problem.
dzisiaj krótka wycieczka w kierunku kaplicy na Jaszczurówce i trochę drzewnych zdjęć + dwa hałasujące olbrzymy. na ostatnim zdjęciu dostałem dwóch brzydkich refleksów przy górnej krawędzi, czy zdjęcie z taką wadą jest już na straty, czy można to jakoś skutecznie usunąć?
liczę na kolejne rady i wkazówki, pozdr.
Załącznik 45255
zdj. 21
Załącznik 45256
zdj.22
Załącznik 45257
zdj.23
Załącznik 45258
zdj.24
Załącznik 45259
zdj.25
Masz w okolicy mnóstwo miejsc z potencjałem. Ostatnie zdjęcia wydają mi się ponure. Mostek mógłby być ciekawy, ale chyba nieco inne kadrowanie i są bardzo mocna cienie, ale myślę, ze warto tam wrócić. MZ na początku powinieneś się skupić na tym, żeby zdjęcia były poprawne technicznie i z odpowiednią GO, a nie skupiać się na ich oryginalności. Życzę powodzenia, bo potencjał i chęci masz :grin:
Mostek najbardziej mi odpowiada, ale ciut jasniejszy.
witam po mojej krótkiej foto-przerwie w nauce, teraz czas na moje rodzinne miasto czyli Płock. Dziś święto 3 maja i chyba słusznie wyszedłem, pogoda co prawda sinawa, ale zdjęcia nie wyszły strasznie ponure ... tak mi się wydaje.
Załącznik 46606
zdj. nr 26
Załącznik 46607
zdj. nr 27
Załącznik 46608
zdj. nr 28
Załącznik 46609
zdj. nr 29
Załącznik 46610
zdj. 30
Załącznik 46612
zdj. 31
pozdrawiam i liczę na komentarze porady i wskazówki
Najbardziej odpowiadaja mi fotki 1.2.6 jest w nich to co przyciaga wzrok.
Mnie najbardziej odpowiada ostatnie (31.) - fajnie uchwycony moment. :grin:
wszystkie fajne oprocz 26 i tych kopyt rosnacych z brzucha :wink: