strzał w sufit na TTL (nie ja robiłem to zdjęcie, jestem na nim)
Wersja do druku
strzał w sufit na TTL (nie ja robiłem to zdjęcie, jestem na nim)
Kto Ci tak liczko rozciagnął? ;)
Prawie dobrze naświetone, chyba jest lekki przepał na wierzchu dłonie tej, ładnej, rudej panienki.
Albo mi się tylko wydaje?
A żeż TY - myślalem ze to Piotr Najsztub jest na fotce...
A co dojakości to nie jest zła. Moze ciut ciut ale w pelni akceptowalne a w przypadku RAWa nlepiej ściemnić anizeli podjaśniać.
Wg mnie jest całkiem dobrze,podoba mi sie ta lampa :D
Wojtku: 14-45 przy 14mm ;)
Wiem, widziałem exif.Cytat:
Zamieszczone przez dzemski
Dlatego też odpisałem Ci pod zdjęciem "Klatka", że szeroki kąt i portrety to kiepski duet ;)
To zależy Wojtku. Na pentaconie six robię portrety 50/4 (co w przeliczeniu na mały obrazek daje jakieś 30mm) i jest miodzio, a chciałbym jeszcze szerzej :)
Jeśli ktoś posiada niepotrzebnego Arsata 35mm z mocowaniem PentaconSix to z przyjemnością się nim zaopiekuję (za przesyłkę zwrócę).
Czy robiłeś jakiś portret na tle ściany? I coś z dalszej odległości? To zdjęcie było robione z czasem 1/30 s. Czy specjalnie tak ustawiałeś? Czemu nie krótszy czas np. 1/60? Miałeś manualne ustawienia?
To nie ja ustawiałem, kumpela się nim bawiła i włączyła tryb P, bo wiesz, ona nikoniara jest i Olek ją przytłoczył wielością parametrów ;)
Portret na tle ściany zrobiła mi kumpela i mozna zobaczyć go w wątku: dzemska kawalerka.
Właśnie przysłał mi foto-tip.pl tą lampę Canonową zamiast Olkowej :( :(
Na zamówieniu i fakturze jest ok Olympus-E.
Cóż podobno zdarza się (dla czego mnie!!!), przynajmniej zobaczymy jak sprawnie wymienią. Na razie wysłałem maila z prośbą o kontakt i wymianę (za późno żeby dzwonić)..