Corel paint shop pro photo x3.
Ale jak wrócę do domu to zastosuje to co napisałeś. Zobaczymy co mi wyjdzie :D. Dzięki
Wersja do druku
Po paru dniach przerwy witam ponownie. Tym razem rośliny z Ogrodu Botanicznego w Warszawskich Łazienkach.
Tym razem strojenie ostrości manualne testowałam oraz starałam się porównać zdjęcia robione nie na automatycznym balansie bieli.
Hmmm jako, że ja krótkowidz troszkę się namęczyłam aby uzyskać efekt ostrości. Zresztą zobaczcie sami co mi wyszło.
Mam nadzieje, że tragicznie nie jest :D
Jak dla mnie to czworeczka...
Witam!
Dziś pierwsze zdjęcia z nowego nabytku -> Helios 44m-4.
Troszkę ciężko zapanować nad GO ale myślę że to kwestia poćwiczenia.
Mam nadzieje, że mój pierwszy raz aż tak straszny nie jest
Z tej serii jak dla mnie 20 oraz 22.
Dołączam się do szanownego przedmówcy - 20 i 22 rewelacja.
W 19 odciąłbym nieznacznie dół, ponieważ ten drugi kwiat wchodzący w kadr trochę mi przeszkadza.
Slimak bardzo fajny. Dobre ujecie. Na miniaturce ostrosc moze byc, choc mam wrzaenie, ze jednak nieco uciekla i przy wiekszym formacie mogloby byc juz nieostro.
Z jakiego punktu AF korzystasz? Jakie masz ogolne ustawienia z AF w aparacie?
Tom
20 jest ładne :wink:
co do 19 to mój błąd. dopiero po wstawieniu zauważyłam, że wkradło mi się coś na dole kadru.
ślimak w pełnym formacie ma taką samą ostrość. przynajmniej ja mam takie wrażenie:oops:
co do 22 to bałam się, że będzie za ciemno. ale nie mogłam sobie poradzić z DOBRYM rozjaśnieniem tego zdjęcia :(
Thomasso przyznam się szczerze, że nie wiem. Tak posiadam instrukcję i to do tego po polsku ale przeczytałam ją kiedy kiedyś i niewiele mi z tego zostało. W ten weekend ją przywiozę do domu i wtedy będę mogła powiedzieć coś więcej.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Czy tak lepiej
Thomasso popatrzyłam. I jeśli chodziło ci o tryb pomiaru to jest ustawiony jako punktowy :). Ale czy o to ci chodziło ?!?!