no temat fajny ale jakosc kuleje :)
Wersja do druku
no temat fajny ale jakosc kuleje :)
kolory nienajlepsze dlatego stwierdzilam ze w czarno bialym bedzie lepiej :) gdybym miala mozliwosc jeszcze raz zfotografowania moim aparatem to by wygladalo to troszke lepiej .Na weekend planuje popstrykac moze cos fajnego stworze to wrzuce na forum :0
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
a w jakim programie obrobiles ze tak spytam :?:
Jeszcze do poprzedniego - ja bym to zrobił tak jak na załączonym obrazku.
- niżej horyzont - klasyczny podział 2:1
- słońce bliżej mocnego punktu (samo wyszło po wykadrowaniu:)). To i powyższe załatwiłaby dłuższa ogniskowa. Nie z tym obiektywem, sądząc po EXIFie.
- prawa strona trochę w górę. Nawet jeśli brzeg tak przebiegał to wygląda krzywo.
- pstrykasz RAWy - warto było odzyskać trochę przepaleń z okolic słońca.
- przy wywoływaniu RAWa dodać czarnego (pierwsza zakładka, suwak "Blacks"/"Czarne") - tu mogę się mylić bo siedzę teraz przed badziewiastym monitorem, ale wydaje mi się, że w efekcie kontrasty w średnich byłyby lekko podciągnięcie i kolory bardziej nasycone z korzyścią dla fotki.
Jeśli chodzi o tryby pracy to ja większość pstrykam na "P", jeśli trzeba stosuję przesunięcie programu, a jeśli jeszcze bardziej trzeba to "M". Kwestia przyzwyczajenia. Z "A" nie korzystałem nigdy - lubię mieć większą kontrolę, a "P" jest na tyle automatyczne, że w razie "nagłej potrzeby" pstryknięcia nie zapomnę o dopasowaniu ustawień.
Co do "berlińskiego" roweru - z takim dziadostwem Niemcy chcieli wojnę wygrać? :grin:.
bardzo ladnie ci to wyszlo :) warto zapamietac na przyszlosc :)
choc wydaje mi sie ze za ciemny , moge sie mylic ...
a moze by jakos tak jeszcze z tym rowerkiem:roll:
ten rower coraz ladniejszy mi sie zaczyna wydawac :)
chociaz bardziej mi sie podobala wersja Helmutha :lol:
no to fajniutko trotka:) rower po tuningu:wink:
pimp my bicycle :grin:
no cuś w tym stylu:mrgreen: