Nie nie bylem.Z opowiadan wiem.Kazdy ma niepochlebne opinie jak tez byl i inaczej mogl spedzic czas.
Wersja do druku
nie jest chyba tak źle. Jak by tak było to dziś nikt nie jeździłby na takie wycieczki. Są turyści, którzy lubią taką formę zwiedzania i odpoczynku.
A prpos księdza i pielgrzymek. Pielgrzymka jest tańsza od wycieczki. Znam takiego przedsiębiorczego proboszcza, który organizuje co rok lub co dwa lata pielgrzymki np. do Chin, na antypody, ameryka południowa, Indie. Jest grupa bogatszych parafian i nie tylko, którzy jeżdżą i chwalą sobie.
Pielgrzymka autobusem,albo samolotem??Caly czas myslalem,ze powinna byc pieszo.Jak zwal tak zwal.Prosta zasada ,ze kazdy pojdzie tam gdzie tanio.Tu u mnie w miescie w Polskim Katolickim 30 lat temu tez takie organizowali,ale finansowy posprawdzal i juz nie organizuja.
Wrzucę kilka fot.
Chodziliśmy sobie po Jerozolimie. Zrobiłem kilka zdjęć. Wszelkie uwagi co do kadrów mile widziane.
To zdjęcie to Jerozolima.Na dole w lewym rogu to cmentarz. Najdroższy cmentarz w Izraelu.
26
27
To ten cmentarz .Tak wygląda
Jak tak chodziliśmy sobie, spotkaliśmy jakąś grupę .Byli z jakiegoś kraju afrykańskiego.Mówili nam z jakiego są kraju ale, nie pamiętam już z jakiego niestety.
28
29
30
Te Panie miały bardzo ładne stroje.
I jeszcze dwa zdjęcia .
31
32
Ten mężczyzna naprawia sieć wodociągową albo kanalizacje.
To dziś kilka kolejnych zdjęć.
Jerozolima. Wykonane podczas zwiedzania miasta.
33
34
35
36
Fotografowałeś tylko w ostrym słońcu? te kamienie muszą fajnie wyglądać o zmierzchu lub wczesnym rankiem... na tych pierwszych wrzutkach światło odbijające się dosłownie od wszystkiego robiło trochę niekorzystne wrażenie. Tak na marginesie - żeby fotografować w tamtejszych warunkch to chyba matryca aparatu musi mieć sporą dynamikę? Nie byłem to i nie wiem, ale mam takie wrażenie...
Fajnie że Forum nam ostatnio obrodziło w reportarze z podróży. Fajnie się je ogląda, także i do tego wątku miło popatrzeć.Gdybym miał powiedzieć które ze zdjęć mi najbardziej "podeszło" to wskazałbym na 31 i 34
chętnie bym tam pojechał gdyby nie sytuacja wojenno-polityczna....
Ściemniam..... boję się samolotami latać......:roll:
z tym DR to chyba trafiłem jak kulą w płot, zaglądnąłem w EXIFy i zameldowała się 520stka która najwyższym DR nie grzeszyła. Widać ważniejsze umiejętności...
Krakman - sandały na nogi, kij pasterski w rękę i w drogę :)
A skąd ja ci wezmę teraz kij pasterski jak nawet na podhalu są elektryczne pastuchy....:wink: