dasz 1000 zł mniej... ale szczerze - to d50 dual kit to się do e-500 dual kit umywa:)
ja bym brał e-330:)
Wersja do druku
dasz 1000 zł mniej... ale szczerze - to d50 dual kit to się do e-500 dual kit umywa:)
ja bym brał e-330:)
Ceny sprzętu będą spadać.
Ja bym szedł w kierunku szkła.
Mam strasznie szumiące E-1 i o dziwo jestem zadowolony. Może to wina posiadanych szkieł??? Może poznania sprzętu???
Testy sprzętu to jedno, a umięjętność wykorzystania to drugie.
Myślę że E-500+14-54+FL36 da Ci super jakość, z której będziesz zadowolony przez wiele lat. Dokupisz 40-150 i masz praktycznie wszystko za niewielkie pieniądze.
Wybór należy do Ciebie, ale pamiętaj:
1. Szkło.
2. Fotograf.
3. Body.
Tylko ta kolejność się liczy. :razz:
zgadzam się - szkła są ważniejsze od body:)
wstawiłbym tu jeszcze profil uprawianej fotografii, zwłaszcza że od tego się zaczęło i tu akurat body może mieć znacznie większe znaczenie ( szybkość, bufor zapisu, ergonomia, prądozjadliwość itp...). Mnie przekonała do tego stwierdzenia praktyka.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: tzn przekonałem się że potrzebuję szybkiego body i pojemnego bufora + dłuuuugi i jaaaasny i szyyyybki obiektyw + grip.....i wszystko za pół darmo :D :D :D
Witam.
Zamówiłem E-330 KIT + karta 1GB + pokrowiec. Czekam z niecierpliwością na sprzęt :D
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie porady i komentarze.
Witam.
Zamówiłem E-330 KIT + karta 1GB + pokrowiec. Czekam z niecierpliwością na sprzęt :D
Pozdrawiam i dzięki za wszystkie porady i komentarze.
Gratulujemy wyboru. Czekamy na pierwsze fotki. ;)
Gratulacje! Najwżniejsze, że się zdecydowałeś na coś.
Ceny E-330 są już na tyle atrakcyjne, że sam się zastanawiam... :)
Będziesz zadowolony :D
Witam.
Według ostatnich moich decyzji mam już e-330. Pierwsze próby opanowania aparatu mnie nieco rozczarowały. Przy użyciu lampy błyskowej wbudowanej balans bieli ustawiony na auto dobiera odcienie zupełnie nie podobne do rzeczywistości. Jak ustawiać wb do lampy? Druga sprawa to, że przy ustawieniu manualnym ekspozycji na 0 czyli dobrze doświetlone zdjęcie wychodzi wg mnie zbyt ciemne. Dopero przy ustawieniu ok + 0,3 - +0,7 wychodzi OK. Zrobie fotki i zamieszczę przy najbliższej okazji. Może zakupiłem jakiś trefny egzemplarz ?