Miecz, który trzyma to pewnie Jajto, bo nie sądzę aby to była Katana...
a zdjęcie ładne :)
Wersja do druku
Miecz, który trzyma to pewnie Jajto, bo nie sądzę aby to była Katana...
a zdjęcie ładne :)
Moja żona twierdzi, że to był strój galowy i miecz wielkiej wartości (a na zamku -20 stopni).Cytat:
Zamieszczone przez zibi1303
RE, Portret Mistrza (ten pierwszy) BARDZO APETYCZNY. Gratulacje dla żony :)
Jeżeli tak, to mogła być katana. Katany są bardzo cenne - te prawdziwe. Tylko kilku rzemieślników obecnie potrafi je produkować, ale słyszałem że te nieliczne tylko premier Japonii lub cesarz mogą sprezentować. Nie mniej wiele firm w USA i Japonii robi bardzo dobre kopie, które kosztują tyle co samochód. U nas też można kupić już dobrą kopię katany do ćwiczeń za 2 tyś z hakiem. Miałem taki miecz w rękach. Naprawdę robi to wrażenie!!!Cytat:
Zamieszczone przez RadioErewan
Nie sądzę by Marcin posługiwał się "podróbkami". Jest dublerem Segala, a w kinematografii źle nie płacą.Cytat:
Te podróbki naprawdę są dobre, różnią się jedynie sposobem wyrobu. przypuszczam , że może to być klasyczna katana że tak powiem z dobrej stajni :). Takich używają wszyscy z wysokimi danami Japońskich sztuk walki. ja miałem w rękach miecz Pana Hirakawy 8 dan w Kendo, wyglądał dokładnie tak samo. Natomiast nie jest to miecz królewski. Te oprócz tego że są najlepsze, to jeszcze są bogato zdobione złotem i kamieniami i takimi właśnie dysponuje premier i cesarz. Wierzę że ten miecz nawet mógł otrzymać od swojego sensei i jest na pewno bardzo dobry i wiele wart.
Jak się zdarzy kolejna okazja z pewnością zapytam.Cytat:
A czemu wszyscy już trenowali , a nie łaska tak np. 20 latek pobiegać w karatedze . Ktoś pobije rekord ???
Potem na forum też sie przydaje.
Piękne zdjęcie , szkoda , że z takim scyzorykiem nie można wracać np. domku wieczorkiem po pracy.
Ale zdjęcie piekne !!!
Chcesz powiedzieć, że ćwiczyłeś karate 20 lat !! ??Cytat:
Zamieszczone przez robin102
A co to jest 20 lat na uprawianie karate . To sport na całe życie i właściwie styl życia ,a nie sport. W młodszym wieku to oczywiście wyczyn teraz rekreacyjny wymiar.