nie zgodze sie! wbrew pozorom fotografowanie dzieci nie jest takie latwe...Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
willow32 bardzo dobre zdjecie!
BTW. wrzuc cos na forum Ocena zdjęć zebysmy mogli troche pokomentowac ;-)
Wersja do druku
nie zgodze sie! wbrew pozorom fotografowanie dzieci nie jest takie latwe...Cytat:
Zamieszczone przez celebrity plus
willow32 bardzo dobre zdjecie!
BTW. wrzuc cos na forum Ocena zdjęć zebysmy mogli troche pokomentowac ;-)
z taką modelką i TAKIM SZKŁEM to nie jest problem zrobić dobry portret :))...powiem wam że ten obiektyw wart jest swojej ceny, jeszcze tylko muszę go w plenerze przetestować...może jutro mi się uda to coś podrzucę...
a zdjęcie dziećkom to mordęga robić, taka prawda :))
willow32 REWELACYJNA FOTKA !! Dawno nie widzialem takiej nastrojowej a na dodatek z udzialem dziecka.
Co do szkla to... moze i jest warte tych pieniazkow i kiedys moze zamiast jechac na wczasy sobie je kupie ale ciagle to kuuupa kasy choc wiem ze z takim szkielkiem to juz mozna szalec !
kisi dziękuję :) a co do ceny udało mi się go kupić za 1550pln nówka od polskiego dystrybutora więc wczasów by za to nie było chyba że dla jednej osoby w lastminet ;)
nadaje sie ten obiektyw do kościoła na sluby i koncerty?
Na ślub się nadaje, ale lepszy będzie 14-54. Nie zawsze można się ustawić w odpowiedniej odległości, a przy 100mm to różnie bywa. Ostatnio fociłem ślubik 14-54 z lampą, ale w środku mszy cyknełem parę fotek 50 bez lampy. Wyszło super. Co do koncertu to chyba za krótko, lepszy byłby zd 50-200, chyba że przeskoczysz barierki i wejdziesz na scenę :D
mam głupie pytanko czy obiektyw zuiko 50mm f2.0 mozna stosowac do portretu jak to sie ma do innych stałek konkurencyjnych firm?
Portret i makro to główne zastosowanie tego obiektywu.
Przykładowy portrecik zd50 na pełnej dziurce:
Witam, chciałbym kupić Zuiko 2/50mm do mojego E-500, mam akurat tyle kasy uskładanej, lecz waham się czy nie wybrać jakiejś 50mm na m42 np. Carl Zeiss Pancolar, lub Zuiko OM 1,8/50mm, przez przejściówki, różnica w cenie jest zasadnicza, zdaję sobie sprawę, że manulane obiektywy będą mniej poręczne, ale kiedyś używałem Carl Zeiss Pancolar 1.8/50mm z Prakticą i był rewelacyjny. Co polecacie, obiektyw służyłby głównie do portretów, w przypadku wyboru manuala zaoszczędziłbym ok. 1500zł….