Dzięki willow :-)Cytat:
Zamieszczone przez willow32
Na pewno się jeszcze pojawię :olekrulez2:
Wersja do druku
Dzięki willow :-)Cytat:
Na pewno się jeszcze pojawię :olekrulez2:
nie ma za co, pisze jak jest, no i 3mam Cię za słowo :)Cytat:
Zamieszczone przez jomawitu
a tak przy okazji, robisz tylko Olympusem?
W większości E-1, poza nim mam na codzień do dyspozycji Mamiya RZ67 z przystawką Sinara 6,5mln, EOS 1Ds 11,1 ml i Hasselblad H1D 22mln :-)Cytat:
No nie mów że mając takie wypaśne aparaty walczysz dziadkiem? :)Cytat:
Jeżeli tak jest naprawdę, to ciekaw jestem co na to Ci którzy twierdzą ze dziadek do komercyjnej fotografii się nie nadaje :D
Fajne sample, takie 3D :D
Obejrzałem Twoją stronę i praca światłem powala na kolana :D
serioooo???Cytat:
Heh...
Fajne rupiecie... :|
Jomawitu, świetne zdjęcia masz w galerii.
Wytłumacz, czemu używasz Olka mając Marka Canona. Bo to na mój chłopski rozum się kupy nie trzyma.
Wlasnie obejrzalem fotki w Twojej galerii, jomawitu. Naprawde swietne! Wrzucaj do Galerii i napisz co nieco o jakis backgroundowych sprawach, to sei czegos nauczymy :)
Na codzień używam Olka ze względu na ilość miejsca na serwerze :D Tiff z E-1 waży 14Mb z Eosa 1Ds 28Mb, a z Hasselblada 64Mb. Mamyia ma świetny rysunek z obiektywów ale przystawka Sinara przy czułości 100 szumi jak olek na 400, poza tym to średni format - mało poręczny i strasznie dużo kabli do kompa się ciągnie :D Wszystkim tym aparatom Olek oczywiście ustępuje ostrością (ale przoduje w świetle). Hasselblad 35mm ma straszną beczkę - praktycznie nie nadaje się do dynamicznej fotografii kobiet :D - wolę 14mm z 14-54 (jeśli nie potrzebuję plakatu) Jeśli chodzi zaś o Canona, to obraz z Zuiko 50mm jest dużo czystszy od sławnego 70-200mm 2.8 L USM - przy przysłonach poniżej 8.0 (w canonie jest wyraźnie zauważalna zielona obwódka na brzegach czarnych, kontrastowych powierzchni, powyżej 8.0 nie porównywałem) Słabsza ostrość Olympusów to w mniejszym stopniu wina rozdzielczości obiektywów (chociaż przy przyslonach powyżej 11 widać spadek) a w większym kwestia oprogramowania (odszumiania) - porównywałem wiele programów i np. w Olympus Studio wysostrzanie jest bardzo "grube" w stodunku do "cieniutkiego" wyostrzania Eos Digital czy FlexColor. W każdym razie na prośbę kilku osób zakładam osobny temat, do którego będę wrzucał moje studyjne wypociny z 35-100mm. Pozdrawiam :D