Jeszcze całkiem bezszumne iso 1600 i byłoby b. dobrze. Ale żeby tak się stało trzeba by było wymienić serce... a to już nic wspólnego z e-500, taki aparat mieć nie może poza nazwą producenta :?Cytat:
Zamieszczone przez andytown
Wersja do druku
Jeszcze całkiem bezszumne iso 1600 i byłoby b. dobrze. Ale żeby tak się stało trzeba by było wymienić serce... a to już nic wspólnego z e-500, taki aparat mieć nie może poza nazwą producenta :?Cytat:
blady... ale to wymagałoby zmiany matrycy.. a coś ostatnio stanęło w tej materii... patrz 30d - ta sama matryca co 20d.... nowością jest tylko matryca do d200.... a tak ta sama 6 mpix dawana wszędzie:(
Matryca od kodaka 8 mpix nie jest taka zła... mogli by jeszcze odblokować te iso 50.. to dało by się zrobić w miarę sprawnie i w miarę szybko.. bo tak naprawdę wszystkie wady e-500 (z wyjątkiem iso) Olek mógłby naprawić bez jakiś wielkich skoków technologicznych.. powiem więcej wszystkie części ma,, tylko powinien je złożyć
a taki e-500 w obudowie e-1 to byłby fajny.. a wizjer e-1 ma całkiem przyjemny
I ja bym na to poszedł. I poszło by na to tysiące luda.Cytat:
I wydaje mi się, że więcej luda poszło by na taką konstrukcję niż na ten cały E330. Po cholere mi te nowości, niech zrobią takie połączenie E1 i E500 a będzie git. A jeśli nie to już:
E500 + większy wizjer przede wszystkim + jw. andytown napisał = superpucha
I wcale nie musi to być E500 - dotyczy to każdego modelu - nie po to daje 3k czy 4k by mieć gówniany wizjer. Już analog za 200 zeta ma większy.
Póki co takich jak ja jest wielu, i dopóki spece z Olka nie wpadną na to, to ludziska zostaną przy swoich starszych modelach aparatów. Bo tak naprawdę wybór żaden. Zawsze coś nie pasi. E500 jest OK ale ten wizjer i ta obudowa mnie skutecznie odpycha do jego zakupu.
Czy wasze E500 też tak skrzypią? Mój trzeszczy w dwóch miejscach - na klapie kart i pod kciukiem :evil: . Nie ma to wpływu na zdjęcia, ale mnie wpieprza niemiłosiernie. Natomiast mały wizjer to porażka. A E330 nie dość że ma taż mały, to jeszcze ciemniejszy od E500.
podrzuc do serwisau , albo wybadaj gdzie i bardzo delikatnie zapałką jakimś silikonkiem potraktuj , tylko z umiarem na samym skrzypiącym miejscu , ale lepiej reklamować.
uncas czyli tak jak kiedyś mowilem taki pomniejszony E1 z większą matrycą - prawda że proste
do serwisu? eee to chyba nie przejdzie. Ale Rafał spróbuj - ktoś musi poświęcić się dla nauki grupowej ;)
Mój też skrzypi, szczególnie jak go dłużej miętoszę czyli plastik się nagrzewa ale tylko pod kciukiem, klapki od baterii nie ugniatam.
Mi to takś rednio przeszkadza, jak nie naciskam z całej pary to aparacik nie piska... :twisted:
W ciemno, w ciemno bym brał.Cytat:
Zamieszczone przez robin102
Pomniejszony, oprócz jednego - WIZJERA.
Hyhy. Wlasnie dlatego zamiast nowego e-330 wolalbym, zeby Olympus wprowadzil dobra muszle oczna do e-500. W dodatku ogolnie dostepna :)