Przedstawiam klika nowych. Zabawa z nowym obiektywem ( manualnym ). Przyznam szczerze, że straszne mam problemy z trzęsącymi się rękami ale walczę i uczę się. :)
Wersja do druku
Przedstawiam klika nowych. Zabawa z nowym obiektywem ( manualnym ). Przyznam szczerze, że straszne mam problemy z trzęsącymi się rękami ale walczę i uczę się. :)
Witam,
dawno mnie nie było więc odświeżam i proszę o ocenę :)
1.
2.
3.
4.
3ka jest intrygująca i do konca nie mogę zdefiniować co jest i dlaczego (ten przeźroczysty dach (?) zaburza mi wszystko) - ale świetnie wykorzystany zachód słońca (?) i południowy melancholijny klimat - moje gratulacje : ) Dziewczynka z ostatniego też zwraca uwagę.
Pozdrawiam.
Ostatnia wrzuta może się podobać. 1. i 2. to dobre lecz jak dla mnie zwyczajne kadry. W przypadku 3. też intrygujne mnie ten dach :wink:. A 4. to bardzo ładny protret - modelka fajne wyeksponowana. :grin:
Dzięki!
Już spieszę z wytłumaczeniem nt. 3.
Stoliki stoją za szybą od której odbija się zachód słońca, który był na lewo ode mnie. Nad stolikami natomiast jest dach, który lekko przebija co widać w prawym-górnym rogu.
Zabilbym Cie:mrgreen: za te 400 ISO.Przecie tam 100 wystarczy az nadto.
Jejku, jej - to już zwyczajna dziewczynka to też modelka, którą się nie fotografuje, tylko eksponuje? A co ona - z wosku jest, w gablotce?
Dwa ostatnie fajne. W tym z dachem fajne jest to, że dużo wszystkiego ale generalnie trzyma się kupy. Z tym dachem jest jakiś zgrzyt - on jakoś zaburza linię nieba. Ale może to w sumie jest zaleta - bez tego byłoby chyba za słodko.
pierwszy raz oglądam twoje fotki. Porównując te ostatnie do pierwszych to pojawiło się światło. A z tych ostatnich, 1-dla mnie świetne, lubię dzieci na zdjęciach, ale brak mi trochę ostrości twarzy, 3 i 4 fajne kolory i zdjęcia całe też, ale te odbicia na 3 trochę mi przeszkadzają. Pozdrawiam i czekam na następne:-P
1 i 2 na nie 3 fajne ale najlepszy z serii to portret
Dzięki za uwagi! Mirek, sam bym Ci głowę pod topór podłożył za ISO :) Strzelałem jakieś zdjęcia na łódce wtedy i na brzegu pojawiła się dziewczynka. Niewiele myśląc zacząłem pstrykać.
Wrzucam kolejne foty, które u mnie budzą najwięcej wątpliwości bo wszak nie o to chodzi by najlepsze wrzucać a te co do których sam pewny nie jestem :) w tej serii mam pytania co do obróbki. Czy nie jest za bardzo przesadzona?
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Z góry wielkie dzięki!