Odp: ZUIKO DIGITAL ED 70-300mm - nowy firmware
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Nie wierzę.
Przecież napisali: Nic o AF :roll:
Pewnie skutek uboczny aktualizacji.
Trzeba poinformować specjalistów z Olka, że coś im nie wyszło. :-D :-D :-D
Nie wiem co to ma wspólnego z aktualizacją ale teraz w ciemnych miejscach obiektyw potrafi dobrze ustawić ostrość...
To ja powiem tak - miałem zamiar kupić 100-300 dla mikro, ale jak zobaczyłem jak działa po aktualizacji, to nie kupuję :) Testowałem późnym wieczorem przy braku światła i nie pływał. Jestem mnóstwo zadowolony.
Ciekawe rzeczy tu piszecie. Ja z kolei nie zauważyłem istotnej różnicy po aktualizacji z E-PL1, przy czym dla mnie i przed aktualizacją to szkło było całkiem używalne z Penami.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
To ja powiem tak - miałem zamiar kupić 100-300 dla mikro, ale jak zobaczyłem jak działa po aktualizacji, to nie kupuję
I się dziwić, że producenci niekoniecznie są zainteresowani tym żeby dać wsparcie dla starszego sprzętu - w jakimś sensie zmniejszają sobie sprzedaż nowego ;-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Ciekawe rzeczy tu piszecie. Ja z kolei nie zauważyłem istotnej różnicy po aktualizacji z E-PL1, przy czym dla mnie i przed aktualizacją to szkło było całkiem używalne z Penami.
I się dziwić, że producenci niekoniecznie są zainteresowani tym żeby dać wsparcie dla starszego sprzętu - w jakimś sensie zmniejszają sobie sprzedaż nowego ;-)
Wbrew pozorom może okazać się, że zwiększy się sprzedaż nowych małych puszek.
Ktoś kto ma 70-300, być może kupi jakąś małą puszkę (skuszony aktualizacją firmware'u).
Ktoś kto nie ma, nie będzie miał dylematu i kupi z nowym mikro obiektywem.
Odp: Zuiko Digital ED 70-300mm - aktualizacja firmware
Cytat:
Zamieszczone przez
Karol
Ten opis dotyczy programu Olympus Master. Obecnie aktualnym oprogramowaniem jest Olympus Viewer 2. Wraz z nim ściągnie się i zainstaluje program aktualizujący aparaty, wystarczy kliknąć ikonkę na pulpicie i postępować według instrukcji tam zawartych.
OV2 pobierzesz stąd.
Na stronach Olympusa jest zdaje się trochę nieścisłych bo nie najnowszych informacji.
Wielkie dzięki Karolu, jutro sobie sprawdzę, czy w mojego 70-300 wstąpi nowe życie :)
Cytat:
Zamieszczone przez
merti
Nie wiem co to ma wspólnego z aktualizacją ale teraz w ciemnych miejscach obiektyw potrafi dobrze ustawić ostrość...
Testowałem przed i po aktualizacji - potwierdzam. Na moim E510 śmiga w ciemnym pomieszczeniu. Śmiem twierdzić że teraz włącza spawarkę doświetlającą (włączyłem toto na potrzeby tego porównania) nawet później niż 14-54.
Czyli tak - szybciej ostrzy, dokładniej ostrzy, w ciemnym ostrzy, na PEN-ie trzecim ostrzy "prawie" bardzo szybko.
Coś mi się widzi, że programiści wrzucili tam więcej niż napisali że jest. Jesteśmy beta testerami :mrgreen: jesteśmy sprytniejsi :mrgreen: :mrgreen:
A może po prostu ludzie juz od dawna nie aktualizowali i przeskoczyli z wersji 1.0 na 1.4. Tam po drodze bylo sporo zmian. Ale cóż, nie mam go więc mogę sobie gdybać i zazdrościć.
Zaskakujące, że Olympus zaczął usprawnianie AF starych szkieł od tego obiektywu. Ciekawe, czy wycisną coś więcej z innych szkieł, czy tylko z tego się dało.