Odkurzam wątek ponownie. Zamieszczam kilka zimowych kadrów i zarazem pierwszych z dostarczonego przez Mikołaja statywu.
35.
Załącznik 79625
36.
Załącznik 79623
37.
Załącznik 79624
38.
Załącznik 79622
Wersja do druku
Odkurzam wątek ponownie. Zamieszczam kilka zimowych kadrów i zarazem pierwszych z dostarczonego przez Mikołaja statywu.
35.
Załącznik 79625
36.
Załącznik 79623
37.
Załącznik 79624
38.
Załącznik 79622
No i kilka jeszcze z świeżo wywołanego Fuji Superia 200:
39. Feria de Ladra w Lisbonie - targ staroci
Załącznik 79744
40. Cascais - śliczna portowa mieścina pod Lizboną
Załącznik 79739
41. Cascais
Załącznik 79740
42. Cascais -Usta Diabła
Załącznik 79741
43.
Załącznik 79742
44. Molo Gdynia Orłowo
Załącznik 79743
Ostatnia wrzuta bardzo przyjemna zważając na to że u mnie za oknem jakieś - 10C.
Zdjęcie nr 41 chyba najbardziej się wybija z tej wrzuty choć ta palma mi tam przeszkadza. Widziałbym to zdjęcie raczej w poziomie. Kolory za to wyszły bardzo ładnie i to przejaranie z prawej też jest ok, aż czuć to ciepło. Szkoda że nie udało się nikogo złapać w tych drzwiach. Jak masz jeszcze jakieś wrzuty z tej superii to zapodaj. Chętnie zobacze.
P.S czym fociłeś?
Dziękuję fura za komentarz i uwagi. Zauważam, że brakuje mi właśnie takich smaczków na zdjęciach, jak chociażby ktoś w drzwiach. Fotografuje Olympusem OM-2. Do tej pory wywołałem z niego tylko dwa filmy jeden testowy z Rossmana i tą Superie. I ten dreszczyk emocji z analogiem jak wyjdą zdjęcia, coraz bardziej mi się podoba :grin:
Inne zdjęcia z tej Superi:
45. Dachy Lizbony - głównie w tym zdjęciu zachwyciły mnie chmury jak się przetaczały nad wzgórzem.
Załącznik 79792
46. Warszawa
Załącznik 79793
47. Warszawa -Stadion
Załącznik 79794
Pozdrawiam
44 przyjemne. 40, 41 i 47 mają zadatki. Reszta masakryczna dość - nie dość że światło, że się tak wyrażę, deptakowe, to jeszcze nadto prostolinijna obróbka potęguje jego wady. 40 również traci wiele z tego powodu. 47 z kolei zbyt mdłe. Masz tendencje to ujęć pocztówkowych. Skontaktuj się z jakąś sympatyczną farmaceutką - może jest na to jakiś suplement diety? :wink:
PS. Teraz zauważyłem, że to analog więc cofam uwagi o obróbce (chociaż efekt mnie nie przekonuje).
35 super, kurcze OM-D nie daje rady z takimi fotami, banding mi wyłazi straszliwy
witam, 35 jak dla mnie - miłe dla oka, przyjeme, przytulne. delikatny jestem na kacu - jak to mówił Bogus Linda z Świetlikami :)
nie bardzo wiem o co chodzi z duza iloscia swiatła z chatki, strasznie intensywne i jeszcze z góry ida jakies promienie, ożywia całe zdjecie, tracą szczególy i
Ksiezyc wyrzucony z kadru :)?
Ale duzy plus dla ciebie za dobre ujecia, molo mistrz... ;)
35. - Wspaniałe nocne ujęcie. I to odbicie księżyca w pokryciu dachu jeszcze je dopieszcza, i nadaje głębi obrazu.
Nocne fajne zwłaszcza chatka i ogienek chociaz łysy i ognie też całkiem fajne...41 /ciepłe kraje w zimie zawsze nile widziane/ i 43 /ludzik z wedką robi swoje, chociaz horyzont leci/ chyba najbardziej w pamięci z wczesniejszych