-
Cieszę się że zrobiłem HDRa, który się podoba ;) To motywuje do dalszej pracy ;) Teraz wiosna, mogę wsiadać na motocykl i ruszać w poszukiwaniu ciekawych miejsc. ostatnio przez deszcze nie zdążyłem obfocić wszystkiego co chciałem, ale jeszcze tam wrócę :)
-
Teraz mały portret. Te zdjęcia robiłem już nowym szkiełkiem Zuiko 50mm 1,4
17 - Ania
18 - Ania 2
-
Bardzo ładnie, naturalne, stonowane kolory. Pierwsze wydaje mi się bardziej ostre, może to złudzenie. Na drugim też trochę te cegły z boku jakieś takie... Niepodchodzące. Nie było kawałka otynkowanej ściany? :)
-
Pierwsza Ania ładne zdjecie i można powiedzieć żyleta i piękny bokeh. Z tym, ze akurat tutaj przydałby sie lekki blur cery. Na drugim chyba robiłeś na pełnej dziurze bo milimetry decydowały o ostrości która jest na twarzy a troche brakuje jej w oczach i brwiach. Tym niemniej oba sympatyczne.
-
Pierwsza Ania- przyjemna w odbiorze:)
-
Fota 17 - fajowo. Troszke twarz do wygładzenia jak pisano wczesniej. Fota 18 , jak dla mnie zawalony kadr troche. Ostrośc bym widział jednak w okolicach oczu, nie ust. Fajnie, duza poprawa fotek u Ciebie. Pzejrzę z uwagą hdry, niektóre sa fajowe!
Powodzenia! :-)
-
Kurczę dziękuję Wam za te opinie! Nie spodziewałem się i nawet nie zaglądałem do mojego tematu, choć na forum jestem codziennie ;) Wrzucę coś niebawem, bo ciągle coś robię, ale nie mam za bardzo kiedy obrobić. Co do obróbki twarzy to jeszcze nie umiem robić tego na tyle dobrze, żeby móc to pokazywać. Za bardzo widać, że coś robione :/ Choć może tylko ja to widzę... Nie wiem. Wrzucę coś w święta to ocenicie ;) Jeszcze raz dzięki! :)
To może tak na szybko...
19 - Door
Szerzej nie dało rady...
-
20 - Klaudia
21 - Klaudia 2
Aha, nie poprawiałem oczu w żaden sposób...
-
Modelka sliczna .
Zdjecia no coż, już miałem pisać coś zrobił dziewczynie z oczami ale jesli piszesz że tak wyszły same ....
Brakuje mi trochę ostrości, chyba nie jest na oczkach.
Kadrowanie też mi nie leży . Reasumując- portreciki sympatyczne ale moim zdaniem to bardziej załuga modelki niż fotografa :)
-
Nie wiem, czy robiłeś zdjęcia manualnym szkłem Zuiko 50mm 1,4 ale jeśli nie to od razu Ci mówię, że to nie jest takie łatwe trafić z ostrością. Mam potwierdzenie (dandelion) ale na tych naszych prowizorycznych wyświetlaczach nie widać, czy ostrość jest tam gdzie powinna. To akurat była moja druga sesja z tym szkłem, a pierwsza przy ostrym świetle. Może powiesz mi, co powinienem poprawić? Wrzucam tu zdjęcia, aby się dowiedzieć co robię źle i co należy jeszcze zmienić.