Bomba, efekt lewitacji kropel jest super.
Wersja do druku
Bomba, efekt lewitacji kropel jest super.
Niesamowite! I one jak rozumiem nie leca tylko leza wszystkie na CD? Watpliwosc stad, ze wygladaja bardzo trojwymiarowo. Szczegolnie na fotce trzeciej, ale tam to chyba nie na CD??
Wszystkie krople leżą na CD-R :D Jedyne co się zmianiało to kąt padania światła z lampki halogenowej, a że powiększenie dzięki obiektywowi ogromne, to wyszły te śmieszne odbicia od kolejnych warstw płyty. Stąd wrażenie lewitacji, jak to ujął vodnik :)
Pozdrawiam
Tez bede musial sie pobawic :D
mam pytanko jakich parametrow A , S, ISO uzywasz do robienia zdjec ksiezyca i na jakim zblizeniu je robiles?? pozdrawiam
Księżyc z mojej galerii jest raczej specyficzny, chodziło mi raczej o oddanie klimatu niż dobre naświetlenie księżyca, zresztą jak widać w większości przypadków jest prześwietlony :)Cytat:
Zamieszczone przez nib
Jest tylko jedno zdjęcie (ostatnie) gdzie jest on w miarę dobrze sfotografowany. Oto jego parametry:
tryb Manualny
ISO64
f5.6
2 sek
manual focus na nieskonczoność
63mm (odpowiednik 380mm) czyli max
Punktowy pomiar światła (Spot)
Pozdrawiam
Rok 2005 rozpoczynam od dodania do galerii kilkunastu fotek fajerwerków.
Wszystkie zdjęcia robione z jednego miejsca, więc może trochę monotonne, ale nie znam sposobu przemieszczania się w tak krótkim czasie po mieście :wink:
Warunki były fatalne, gdyż dopiero co skończył padać deszcz, było bezwietrznie, zawisła mgła połączona z dymem. Ale na szczęście nie wyszło tak źle.
Podkreślam, że to mój całkowity debiut jeśli chodzi o fotografowanie ogni sztucznych :)
A teraz zapraszam:
Pozdrawiam
chciałbym miewać takie wspaniałe debiuty... mam nadzieję ze zdradzisz nam ustawienia bo sciągnąłem losowe i niestety nie było exifa ;)
Wiesz, chyba muszę wypatrywać w prasie jakiejś notki o imprezie z fajerwerkami, bo do nowego roku kawałek jest, a patrząc na te fotki też bym chciał takie miec w swoim albumie, rewelka.
witam!
Na jakich ustawieniach robiles te fajerwerki?
pozdrawiam
maps