-
lucca: Co do 4 zdjęcia masz rację, teraz dopiero to widzę ;)
Co do 5 zdjęcia (4 też), to robione było obiektywem kitowym z Olympusa E-510 (14-42mm).
Dzisiaj jest ładna pogoda, kwiaty kupione, więc wyjdę i porobię im zdjęcia, wg Twojej lekcji i zamieszczę tutaj ;)
-
Sam osobiście posiadam E-510 od kilku miesięcy i wiem że początki są naprawdę trudne, powiem tylko tyle trzeba ćwiczyć, próbować bawić się na początku trybami takimi jak P,A,S no i oczywiście później przejść na M, bawić się różnymi ustawieniami itd. Te pierwsze zdjęcia tutaj przedstawione przez Ciebie były tragiczne ale moje na początku nie były lepsze, pamiętaj naucz się wyłapywać własne błędy zanim zamieścisz zdjęcia, chodzi tu o prześwietlenia, ucięcia, niedoświetlenia itp. Rób fotki w RAW wtedy będziesz mógł je zawsze lepiej przypudrować.
Pozdrawiam i życzę sukcesów.
-
...no specem to ja nie jestem,ale wg.mnie to fotki robisz coraz lepsze...
:)
-
Wczoraj zrobiłem trochę zdjęć, ale chyba nic ciekawego. Modele odmawiają już posłuszeństwa (czytaj kwiaty już więdną, więc ładnie to nie wygląda ;) ). Niestety teraz nie mam czasu sie, tym zająć (dzisiaj przylatuje rodzina zza wielkiej wody, a ja jutro sam wylatuję ...). Wracam dopiero 4 września, ale biorę oczywiście aparat ze sobą ;) Może uda mi się zrobić jakieś ciekawe zdjęcia. Po powrocie zajmę się swoim zadaniem wyznaczonym przez lucca ;) Teraz chyba topic przejdzie w 2 tygodniową hibernację.
Do zobaczenia 4 września !
-
Witam !
Wróciłem z wakacji, i przywiozłem ze sobą trochę zdjęć ;) Głównie będą to czarno-białe zdjęcia ludzi, ale nie tylko. Zaczynamy od kwiatka :D
1#
2#
3#
4#
5#
6#
7#
8#
9#
10#
11#
12#
13#
14#
Ostatnie zdjęcie jest robione w nocy z samolotu ;) Z tego, co się orientuję, to chyba był już Gdańsk, bo podchodziliśmy do lądowania.
Jak Wam się podobają te zdjęcia ?
-
Dwójkę wyprostuj i będzie OK.
-
-
Fajne fotki z wakacji. Ze wskazaniem na 10.
Pozdrawiam
-
3 i 13 świetne. Ach, pojechałoby się na takie wakacje...
-
10 zdjęcie to jest trochę śmieszne, bo nie wiem, czy ktoś zauważył, co ta osoba trzyma w dłoni ;) Jeśli nie, to raczej dobrze, bo jest to komórka :D Psuje to całość, a demonem Photoshopa nie jestem, i nie potrafię tego wywalić (tej chorągiewki przy jego nogach też).
Zdjęcie 3 to jest to "jezioro słone", tylko chwilowo wyschnięte ;)
Mi osobiście bardzo się podobają zdjęcia właśnie 3 i 5. W 5 jak zobaczyli, że im zdjęcia robię, to uciekli (właściwie zdążyłem zrobić tylko jedno, jak siedzą).