Pomysł na 11 dla mnie się wyróżnia, troszkę brakuje mi mocniejszej faktury sukni, a moze po prostu kontrastu? Dziś zaglądam tu z laptopu i czuję różnicę w monitorze. Coś niesamowitego.:roll:
Pozdrawam:)
Wersja do druku
Pomysł na 11 dla mnie się wyróżnia, troszkę brakuje mi mocniejszej faktury sukni, a moze po prostu kontrastu? Dziś zaglądam tu z laptopu i czuję różnicę w monitorze. Coś niesamowitego.:roll:
Pozdrawam:)
No i kolejne do oceny. Proszę o uwagi.
12.
13.
Zacznę od złej wiadomości ;-). 13 nie przemawia do mnie, wręcz mnie razi - po pierwsze widoczna lampa która tu zrobiła złą "robotę" zarówna na twarzach dzieci jak i w cieniach. Na drugim planie inni goście weselni niefortunnie cięci przez środek twarzy. No i ten b&w - bardzo kontrastowy... Miny dzieci - owszem fajne.
10, 11 podobają mi się. Na 10 faje zagranie GO. 11 - Motyw popularny ale dobrze wykonany, wydaje mi się, że panna młoda jest z tej foty b. zadowolona, w każdym razie ja na jej miejscu bym był.
12. IMHO najlepsze z zamieszczonych ostatnio - dbałość o szczegóły ze strony panny młodej, połączona z jej refleksyjnością - dobrze oddaje klimat przedślubnych chwil.
Sobie napiszę posta żeby nie zgubić tego wątka... znakomite zdjęcia, masz bardzo pasujący mi, liryczny styl fotografowania panny młodej.
A 2-gie wymiata.
Moja mała porada - nawiązując do zdjęcia nr 6 - niech nie patrzy przez lustro na ciebie, ale na siebie :-)
Rafrog,
Z czuciem robione zdjęcia. Najbardziej podoba mi się portret - fotka nr 9.
Szczery uśmiech, ale troszkę napięcia jest, świadczą o tym zgięte palce dłoni.
Owal twarzy i dłoń doskonale ułożone w kadrze.
Przytłaczające krawacicho - piękny "ciężki" element plastyczny.
Różowawe (brzoskwiniowe) tło doskonale uzupełnia kolor skóry.
Postawione włosy ładnie wieńczą zarys głowy od góry, odseparowuja kolorystycznie twarz od tła, co daje pewną głębię.
Najważniejsza sprawa - światło - zastane, kierunkowe, cokolwiek rozproszone. Lewa strona koszuli troszkę przepalona (co jest zrozumiałe), ale jakie fałdeczki na prawej stronie koszuli i oparciu kanapy, ile subtelnego dramatyzmu jest w tej grze świateł.
Przekątniowe ułożenie postaci daje porcję luzu.
Najwyższe uznanie.
Pzdr, TJ
bardzo dobre foty ślubne jak dla mnie. Ładnie pokazana Młoda, na pewno będzie zadowolona ze zdjęć.
Najlepsze te "okienne" - bardzo ładna gra świateł i Młoda wkomponowana we własną suknię, wychylająca się z kadru na dole - klasyka ładnie pokazana.
Wg mnie - możesz brać kasę bez wstydu.
Ps.Żeby nie było różowo - dzieci okaleczyłeś okrutnie ale...właśnie przez to że to ujęcie dzieciaków, dodatkowo z takimi minami to zdjęcie w sumie się broni. Takie przaśne, swojskie.
Zawsze, ale to zawsze, w fotografii ślubnej kadr będzie ważniejszy od techniki.
I często fota skopana od strony warsztatowej będzie się bronić super kadrem
Z ostatnich dwóch. Patrząc na zdjęcie panny młodej w reszcie nie widać zażenowania. No niestety co nie których obiektyw peszy. A tu wyszło naturalnie. Z kolei zdjęcie dzieciaków wyszło bardzo nienaturalnie, ale w tym wypadu ma to swój urok - ot takie dziecinne pozowanie. Ujęcie jeszcze lepsze niż poprzednie.
Kochani dziękuje za porady oraz miłe słowa, które bardzo podbudowują, zwłaszcza początkującego amatora. Na pewno będę ćwiczył i próbował robić to lepiej. Mam nadzieję tylko, że nie dopadnie mnie "niemoc twórcza" ;)
ObywatelGC w innym wątku napisał niedawno, że amatorowi dobre zdjęcia się udają, a profesjonaliście muszą po prostu wyjść. Ja jestem amatorem i muszę się szybko uczyć, zanim przestanie mi się udawać :)
Cieszę się, że na forum temat ślubów ma swoje grono zainteresowanych. Będziemy mogli się wymieniać doświadczeniami i poradami.
Witam
Kapitalne foty, pierwszorzędna robota! Co tu dużo pisać, jestem bardzo na TAK :)
Ostatnia fota z dziećmi wyszła sympatycznie :) , także mi się podoba
Pzdr
Gdyby to było moje wesele to byłbym zadowolony :)