Jest, jest - przywiązana do żerdki a nie do sznurka. To żeby nam było łatwiej :D
Wersja do druku
Świetne zdjęcia, warto czasem zejść z drogi i odwiedzić mniej popularne wśród turystów miejsca.
Dało się przekupić strażnika orzeszkiem? :)
Polecam do czytania "Japonia utracona" Alex Kerr.
Dobrze się czyta.
Zdjęcia fajne są, jak to u Ciebie. :-)
Ciesze oko do woli
Lisiajamka, trzymasz poziom w pokazywaniu Japonii. Zdjęcia z czytania wróżb zrobione z wyczuciem, dyskretnie, oddają nastrój. Foteczka z ludźmi z parasolkami nad głowami na świątynnych schodach i tą na pierwszym planie jest pyszna.
Pzdr, TJ
Byłem, obejrzałem, świetne. :roll:
Pochwal się wróżbą. :mrgreen:
Wiewiór też ekstra. :mrgreen:
Wróżbą się nie pochwalę, bo nie chcę znać przyszłości :wink: żona za to dwie nabyla, jedną zabrała, drugą zostawiła :grin: Wiewiórkowego strażnika nie karmiłem... nie byłem przygotowany na takie spotkanie :grin: @Bodzip - gratuluję spostrzegawczości, oczka masz w niesamowitej formie :) @Tadeusz Jankowski - dziękuję za tak wnikliwą analizę moich pstryków, już Ci kiedyś pisałem, że Twoje komentarze często stanowią większą wartość niż moje prace :) Dziękuje bardzo za odwiedziny i komentarze :)
36. To z czego Kamakura słynie najbardziej - posąg Wielkiego Buddy w świątyni Kotoku-in. Wykonany z brązu w 1252 roku, mierzy blisko 14 m wysokości i waży prawie 100 ton. Jest to największy w Japonii posąg Buddy pod gołym niebemZałącznik 212740
37.
Załącznik 212739
38. Płuca Buddy :wink: Można też wejść do środka posągu, tylko po co :)
Załącznik 212738
Czy te okna na plecach oznaczają, ze to posąg mieszkalny? :)
Nic mi o tym nie wiadomo, przez ponad 200 lat Budda stał w wielkim zadaszonym drewnianym pawilonie, w 1495 roku tsunami ten pawilon zniszczyło.
Dobrą opcją podróżowania po Japonii jest shinkansen. Wygodnie, szybko, bezpiecznie i bardzo punktualnie, maksymalne opóźnienie w skali roku, to 36 sekund :shock:
39.
Załącznik 212763
40. Każde miejsce na peronie jest przypisane do konkretnego wagonu pociągu, jest też wyznaczone dla wychodzących. Nie ma przepychanek, wszyscy grzecznie stoją w kolejce :grin:
Załącznik 212762
41. Takie dwa pstryki okołoperonowe :grin:
Załącznik 212761
42.
Załącznik 212760
43. Byłem u stóp Fuji, a nie widziałem jej, była cała spowita w chmurach :roll: dopiero jadąc shinkansenem do Osaki pozwoliła mi ten jeden raz spojrzeć na siebie :grin:
Załącznik 212759
Przez chwilę pomyślałem że to fotomontaż :wink: Miło popatrzeć na te nawet najbardziej banalne pstryki, sam tam pewnie nigdy nie pojadę.