Jasne, że BEZ LAMPY.
Pozdrówka.
Wersja do druku
Jasne, że BEZ LAMPY.
Pozdrówka.
Mam oczywiście więcej fotek, ale nie o tym mowa. Poprosiłem o foto, czy mogę, że właśnie bez lampy. Jak bez palnika, nie ma sprawy. Było paru fotografów i pstryk i lampa. Czy jakieś leprze foto ? Ja osobiście staram się nie błyskać, choć dopiętą mam 36, nie używam (rzadko). Poniżej z przedstawienia
Chciałbym spytać, gdzie błąd popełniłem? Przedstawiam zdjęcie (trzy wersje), :
1) Orf na jpg (tak było- żółte, beznadziejnie)
2) To samo, lecz z wykorzystaniem automatycznego balansu bieli. Raw-y katuję Lightroomem. Tylko balans i MZ oczy bardzo niebieskie, białka, kąciki i tp.
3) Czyli to, co udało mi się wyciągnąć z Orf. Kadrowanie, ekspo, saturacja, winietowanie. Na galerii pytanie o oczy? Więc gdzie poległem ?
Może bardziej w tym kierunku
Jeżeli chodzi o kącik ust i włos na policzku. Wiedz, że na szybko i do galerii. Sama koncepcja kolorystyki i kontrastu całkiem niezła, choć dla mnie zbyt komiksowo. Jednak o oczy tylko pytam. Skąd tyle niebieskiego ? Nie kumam
ps. mam też podony finalny kadr, mam też 1/1. jakoś tutaj nie jestem pewien, ale 2/3 chyba.
Dzieci już tak mają z tymi oczami. Sprawa jest prosta mają tak białe gałki oczne że aż wchodzą w niebieskie. Dorośli z wiekiem zatracają tą cechę, wiesz przemęczenie, przepicie, stres i oczy przechodzą w czerwienie :).
Ja przy obróbce, usunąłem całkiem kolor z gałek ocznych, lecz można pobawić się w usuwanie tylko niebieskich odcieni.
Jak kadrowo, jak ogółem? Jedno dałem na galerie i odbiło się echem. Czy az tak źle ?
no, ale o co biega? czy przeniosę do początkujących, coś zmieni ? proszę o przeniesienie wątku. Czy jest taka możliwość ?
obraziliście sie na mnie, czy co ?
powiem tak
nie moje klimaty więc ciężko coś napisać. Zdjęcie wydają mi się dobre ale brakuje mi tego czegoś, tej zaciętej walki, min, potu, podoba mi się za to światło, chyba udało ci się tu złapać klimat tego pomieszczenia