-
a gdzie wy te lampy kupujecie? jeżeli w Polsce to z tego co mi wiadomo prawo nakazuje instrukcji w języku polskim. bo tak to by można wziąć i wbijać nią gwoździe a potem odesłać na reklamacje że sie popsuła. a jak wam powiedzą że uszkodzenie mechaniczne to powiedzcie że nie było instrukcji w j. polskim i myśleliście że to młotek.
-
Ja nie dostałem z Metzem 58 instrukcji PL i napisałem pisemko że zgodnie z prawem muszą mi taką instrukcję dać. Po tygodniu instrukcja doszła :)
-
nie popuszczać bo się nigdy nie nauczą że prawo istnieje. ma być i koniec. bez polskiej instrukcji to nawet sprzedawać nie powinni.
-
Witam
Użytkownik rocco chciał sie podzielić swoim wrażeniami dotyczącymi tej lampki i przgotował test
Olypedia | Metz 48 AF-1
Zachęcam innych do takiego działania, jest to BARDZO BARDZO mile widziane i procentuje na przyszłość.
rocco powinien sam zabrac tez głos.
-
Dziękuję Ci :)
Osoby, które dziwi moja tu obecność proszę o przeczytanie tego wątku:
https://forum.olympusclub.pl/topics5...883.htm#175370
Zapraszam do przeczytania amatorskiego opisu tej lampki w Olypedii.:)
Jak napisałem w opisie lampy, instrukcja polska do lampy jest wlasnością firmy, która ją sprzedaje. Ja jakimś szczęśliwym trafem dostałem dwa jej egzemplarze i chętnie się podzielę jednym z nich.
Zainteresowanych proszę o PW.
-
209 postów od powrotu - no,no :)
Ja uczciwie przyznaję że jestem jak ta trawa zielona, dlatego na razie czytam i uczę się.
Sam jestem administratorem i założycielem forum Debiana - i w tej działce służę pomocą.
Pozdro :)
-
Test Wojtka zasługuje na pochwałę i właściwie przekonał mnie do zakupu tego modelu
-
Nie powinieneś być zawiedziony :)
Wszyscy mają polską instrukcję? Wystarczy napisać ;)
-
-
rocco - wszystko fajnie opisane, sam używam Metza (innego modelu) i uważam że wybór tego producenta jest dużo lepszy niż FL-ek (które są zbyt drogie w stosuniu do możliwości , jakie dają).
Jedno pytanie - od kiedy lampę błyskową testuje się z czasem 1/3 sekundy??? To nonsensowne trochę, światło zastane świeci wówczas pewnie silniej, niż lampa...
I wolne wnioski:
- o pokazanie jak lampa komunikuje się z aparatem, przy różnych ustawieniach przesłony i ogniskowej,
- jak koryguje sie siłę błysku (w praktyce - wygoda),
- sprawdź ile zdjęć wykonasz na ISO 200, f3,5 i ogn 54 mm, w normalnie oświetlonym (sztucznie) pokoju na jednym naładowaniu lampy,
- czy lampa ma "dziurę" do kabelka studyjnego?