-
z zamieszconych ostatni to zdecydowanie oba w kolorze a konkretnie to 15a i 16a z tym, że bardziej klimatyczne jest pierwsze, świetnie skadrowane, barwa która oddaje wiek tego zakątka, proste linie a jedyny mankament to ten plastikowy biały stolik nie przystający wygladem do tego miejsca ale na to nie było wpływu. Drugie bardzo pogodne i sympatyczne w odbiorze. Pozdrawiam.
-
Dzięki za uwagi i wskazówki na przyszłość :) No dobra - ten plastikowy zestaw kompletnie nie pasuje, ale nie bedę ludziom przestawiać podwórka...
Idę więc za ciosem i wrzucam zdjęcie zrobione obiektywem 14-45 z soczewką makro +10 dioptrii. Uważam, że nieźle wyszło.
17/ Zapylamy
-
Pięknie :)
Kadr jest udany, trafiłas dwie pszczółki za jednym strzalem ;)
Na dole i z lewej widoczne jest subtelne zabarwienie płatków, trochę szkoda przepału po prawej ale widać, że światło było bardzo kontrastowe.
PS
Przed chwilą widzialem tę fotkę w innym watki i myśłalem, ze ktos mi usunąl posta :o
-
;)
Się rozhulałam i prezentuję kolejne zdjęcie. Wiem, wiem - tło kontrastowe, ale zwierz nie dał się przekonać, żeby wyjść z cienia:)
18/ Nie "...w cieniu żubra", ale żubr w cieniu ;)
-
IMHO za duży kontrast między żubrem a oświetloną światłem slonecznym, trawą.
Przez to, jasna (przepalona) plama w PG skutecznie odciąga wzrok od tematu zdjęcia.
Można było pokusic się o zaznaczenie lub wymaskowanie tego fragmentu i osobną obrobkę.
A żubr fajny ;)
-
A poprosiłaś: "Żubrze, zróbże minę żubrową. Żubrze..."?. ;)
Za ciemne. Matryca nie poradziła sobie z takim kontrastem.
-
Zrób coś ztymi podpisami pod zdjęciem..
Wyłazi wyraźna pixeloza.
W czym TY to robisz?????
-
A nie trza bylo Szopa zaprzegnac do roboty przed wystawieniem-2 min pracy.
-
:)
rocco: a daj mi spokój z wycinaniem takiego tła i obróbkę - widzisz te włoski na głowie? ja niecierpliwa jestem ;) ale masz rację.
rafał: za ciemny? hm... widać wszystkie szczegóły w cieniach... może powinnam go była rozjaśnić w PSE... a na moje prośby nieczuła bestia była ;)
ksb: to chyba razi najmniej. Ale fakt - przyjrzałam sie i połamane jest. Moze nad tym pomyślę ;) Robię to w Arles Images.
lucca: nie kumam całego zdania, ale dziś mi łeb pęka, to może dlatego? P.S. Skumałam - czyli przez mój łeb ;) Myślisz o zrobieniu czegoś z tym jasnym tłem? Hm... Już pisałam rocco. A poza tym... ja sie na Shopie tak dobrze nie znam :oops: :roll:
-
No cóż już w swoim opisie napisałaś wiele. Kompozycja nawet nawet, ale reszta nie gra zupełnie, ot taki se pstryk w zoo