Cytat:
Zamieszczone przez k@czy
Dokładnie - ocenia jury i jak jednemu będzie bardziej podobała się obróbka to da więcej punktów, jak innemu naturalność zdjęcia to da więcej punktów takiemu zdjęciu.
Wersja do druku
Cytat:
Zamieszczone przez k@czy
Dokładnie - ocenia jury i jak jednemu będzie bardziej podobała się obróbka to da więcej punktów, jak innemu naturalność zdjęcia to da więcej punktów takiemu zdjęciu.
Pomyślimy, bo to podobne do panoramy więc jest szansa. ;)Cytat:
Zamieszczone przez pol189
Sorry Kaczy. Mam ochotę rzucić jobem lub NAKRZYCZEĆ :) dobrze że wiesz że masz kiepski dzień :)Cytat:
Zamieszczone przez k@czy
raz - jak atakujesz jakąś tam laskę i piszesz że kładziesz się na podłodze żeby zniżyć się do jej poziomu - dla mnie nie za grzeczne pogranie...
Zacznę od tego że mój post jest tylko reakcją na Twoją odpowiedź i nie ma na celu wywierania zadnego nacisku na zasady konkursu... :) Jakie będą takie będą fajnie że jest konkurs i tyle, nie jest to jakaś wielka ogólnopolska impreza tylko zabawa w naszym gronie wiec. jak pisałem fajnie że komuś się chce i tyla.
Może masz rzeczywiscie zły dzien więc proponuję ochłonąć i napisać jeszcze raz.
Nie wiem czy na WFP lub WPotY wysyła się zdjęcia tylko dla kliszaków albo zrzut zmniejszony do 800x600
Czy zapominamy o kadrowaniu czy nie - to też powinno być ustalone. są konkursy w których kadrowanie nie jest dozwolone są takie w których kadrować wolno. są takie w których można wysłać jedno zdjęcie, są takie w których robi się tryptyki z biforium i desaturacją...
Przeczytaj to co wkleiłem, przeczytaj sobie regulamin konkursu WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR, przeczytaj sobie co można a co nie można i przestań pie****ć że się nie da ustalić reguł...
Nie ma znaczenia jak będzie ważne żeby były ustalone zasady które będą znane.
Jeśli to będzie konkurs w którym można wszystko też będzie dobrze - jeśli to będzie konkurs w którym obok siebie możemy wrzucić plik z adobe ilustratora albo wywołanego rawa i dać do oceny - też będzie dobrze.
Nie widzę powodu dla którego nie ma być oceniane wszystko co da się wyświetlić na monitorze... czemu nie!
Wiem tylko że dla mnie idiotyzmem jest ocenianie i porównywanie portretów EDDIEGO z portretami DRAGANA i wiem że raczej nie wystartuje w konkursie w którym mój pejzaż i pejzaż QBICA bedzie oceniany razem. I nie chcę tu nikogo obrażać, zże czegoś nie szanuje lub czymś gardzę BO TO NIE TAK. HDRY Qbica podobają mi się, lubię je ale oceniam je w zupełnie innych kategorach... SErio - żeby mnie ktoś źle nie zrozumial :) I jeszcze jedno to co piszę tutaj nie dotyczy w zasadzie reguł w ty6m konkursie, bo ten według mnie jest zabawą. Ale gdyby był to wielki miedzynarodowy konkurs, za który płacił bym 30 Funtów wpisowego, to oczekiwał bym właśnie rozdziału na kategorie... tutaj... Nie. choćby dla tego że nie płacę wpisowego a mam mozliwość wygrania nagrody. Myślę że to wystarczający powód aby zaakceptować wszystkie reguły :) a nie z nimi dyskutować !!!
Pozdrawiam Dobas
P.S. Pamiętam naszą rozmowę pod Twoim zdjęciem z żółtymi liśćmi w tle :) Co pokazałeś fotę spodenek. Wtedy mnie załatwiłeś na cacy :)
PYTANIE DO C+ :
Czyli rozumiem ze na starcie można zgłaszać wszystko. a "szanowne żiri" :) wybiera i ocenia.Cytat:
Zamieszczone przez C+
I to jest to o co chodzi - jasno ustalone reguły :)
OK pozostaje czekać na zimę :) albo robić wiosenne zdjęcie na kolejną edycję :)
Pozdrowionka
no
i skonczyl sie. tamten dzien znaczy.
oczywiscie ze przegialem :) (z tamta panienka jednak nie, bo to ona zaczela od poziomow w swoim pierwszym poscie).
dzisiaj spojrzalem na to z innej strony i nie jest tak zle:) dzieki dobas za przywrocenie do pionu (czasami potrzeba jakiegos wiadra zimnej wody, bo czlowiek za bardzo zadufany sie robi). w wypadku tego konkursu tak jak mowisz: "nie płacę wpisowego a mam mozliwość wygrania nagrody. Myślę że to wystarczający powód aby zaakceptować wszystkie reguły :) a nie z nimi dyskutować " - nie wchodzac w szczegoly popieram w calej rozciaglosci :)
Ja mam pytanie, może dziwne, ale chciałam się upewnić. Rozumiem, że np w kategorii zima chodzi o dowolne wg mnie przedstawienie Zimy? To nie musi być stricte pejzaż?
:D :D :D I chyba nawet może być bez śniegu? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
TakCytat:
Zamieszczone przez Mysikrólik
Hm... jak tak dalej pójdzie z tą zimą, to może zacznijmy od wiosny a skończymy na zimie? :?
Bardzo dobra propozycja!Cytat:
Zamieszczone przez agapiet
są już jakieś konkrety?