Powinna wejść! jest zakończona gumką, na moją fl36 wchodzi swobodnie,50-tka jest większa ale też wystarczy ;)Cytat:
Zamieszczone przez netfinity
Wersja do druku
Powinna wejść! jest zakończona gumką, na moją fl36 wchodzi swobodnie,50-tka jest większa ale też wystarczy ;)Cytat:
Zamieszczone przez netfinity
Napisalem do gościa, jak odpisze to podjade sobie i odbiore osobiscie bo mieszkam niedaleko ;)Cytat:
Zamieszczone przez dzidek
Dzieki za info.
Ja używam butelki po szamponie - nieco mniejszej niż Rafała Czarnego... Z tym, że od środka jej tył podkleiłem srebrnym kartonikiem (niekiedy torty są w takie kartony pakowane - z wierzchu biały a w środku srebrny z delikatną matową fakturą). W ten sposób w ustawieniu na pion, czy też 45st. więcej światła wychodzi przez przód (szczególnie przydatne przy fotografowaniu w miejscach, gdzie nie ma od czego odbić a światła trzeba ;-) ).
Mój "Kaszmirowy" też jest wyklejony sreberkiem. Z czekolady.Cytat:
Zamieszczone przez Dempsey
Ja narazie nie znalazłem takiej butelki, są w większości kolorowe, lub jak duża, mleczna to malutka :cry:
Dziś byłem w markecie, nie znalazłem żadnej fajnej butelki, a o produkcie "kaszmirowy dotyk" to sprzedawczyni nie wiedziała ;)
Kupiłem też ostatnio tzw. "stofena", może nie za 90zł ale za połowę, i co... troszkę się załamałem tym wynalazkiem, jeśli orginał wali foty w tym stylu, to tnx ;)
A oto co wyszło z doświadczeń.
Opis fotek jak był robione zdjęcie - palnik w górę (pion) TTL Auto, czas 1/160.
Jedna fotka "z" - ostre cienie, ale doświetlone miejsca w głębi, druga fota "bez" cień rozmyty ale brak doświetleń "wewnątrz wnęk".
Ale różnica jest... zresztą testuj walac palnikiem na wprost...
Centralnie na wprost jest prawie to samo jak z nakładką, ostry cień.Cytat:
Zamieszczone przez grizz
Jedyny plus nakładki (palnik na wprost), troszkę bardziej naturalnie wyglądają kolory, nie takie "przebłysniete" lampą.
Musze sprawdzić to w wiekszym pomieszczeniu (jakiś kościół, hala) by obiekt forografowany był dalej od ścian i zobaczyć jak się swiatło rozkłada.