Coś tam z ostatnich miesięcy:
Wersja do druku
Coś tam z ostatnich miesięcy:
No to hołdując zasadzie zdjęć głupich i powalonych przedstawiam dzisiaj Państwu panoramę.................................PANORAM WIECZORNEGO CHODNIKA - brawa dla chodnika proszę. Morza, góry i Mazury oraz inne bzdury mają swoje panoramy a chodniki NIE a to taka rzecz poczciwa wiecznie deptana i prawa do panoramy pozbawiana. Mogą mieć prawa geje, lesbijki i inne panie z obciętym fiu....... to dajmy też prawo chodnikom chociaż do panoram. Później damy chodnikom prawo do samostanowienia czy można po nich deptać czy nie :D
CzaRmaX - Powiedz, ale tak szczerze, co Ty tam wtedy na tym balkonie paliłeś?
Żołnierzyki i słonia. Ten plastik z żołnierzyków to jakieś chyba szkodliwe substancję zawierał a słoń był z mahoniu czy jakiegoś innego zapaszytego drzewiska. Ale nie martw się mam w głowię następne PANORAMY i teraz to chyba zaskoczę na maksa. Tylko nie myślcie sobie, że zrobię panoramę przyrodzenia jakiegoś murzyna fujjjj eeeeeeee.
sebol1975 swoimi dwoma pierwszymi zdjęciami u góry skwitował zajebi... fotorelację Janeczka :D
Zajebiaszcza paranojamka:-)
pozdrowionka
Miło, że się podoba ale poczekaj na następną hehe :). Chyba nikt takiej panoramy nigdy nie zrobił tak sobie myślę ale mogę się mylić. Muszę znaleźć na to trochę czasu :). Może w między czasie strzelę przykładowo jakąś fotorelację z panoram z mojego pójścia z pokoju do ubikacji. E to też nie jest głupi pomysł na foto relację panorama/mapa drogi do kibla :D
---------- Post dodany o 01:46 ---------- Poprzedni post był o 00:32 ----------
A tutaj przykład do czego może posłużyć zdjęcie podświetlanego narożnego filaru budynku :D
https://forum.olympusclub.pl/attachm...3&d=1353026629
A co za tworczosc, myslales zeby np wystawe zrobic? Mialbys niezla beke wymysl jakis zakrecony tytul, ubierz sie w wyciagniety golfik, nie gol sie przez 2 tyg, koniecznie fajka, rozbiegany wzrok, gwarantuje, ze sie sprzeda:-)
Tymczasem adekwatnie do sytuacji...taki tryptyczek dla Ciebie...
pozdrowionka
ustawodawca na tę okoliczność przewidział oddzielny wątek:
https://forum.olympusclub.pl/threads...sw%F3j+kibelek
Masz rację. Właśnie jestem w fazie eksperymentu jak podobne zdjęcie do UFO ( tylko dzisiaj jest wersja bez nabazgranego ufo) będzie oceniane. Dzisiaj wieczorem walnę w galerii to z UFO. Sorry ale widziałem pełno podobnych fot takich jak ta bez UFO gdzie same 5 latały ale przecież ulubieńcom publiczności nie można inaczej wystawić bo jeszcze potem taki się uprze i będzie życie na forum nam uprzykrzał a my przecież takie stadne baraki co nie lubimy się wychylić. Ja nie jestem ulubieńcem publiczności więc sprawdzimy jak działa sugerowanie się czyjąś osobą przy ocenie :D. Generalnie zastanawiam się jeszcze czy czasami do tego UFO co dzisiaj wieczorem w galerii wystawię nie sfocić dodatkowo kupy mojej córki w pieluszce w dramatycznej tonacji i nie umieścić jej na dole promienia. No wtedy przekaż artystyczny pełną mordą i mniej niż 6 nie powinno być na liczniku :)
---------- Post dodany o 09:32 ---------- Poprzedni post był o 09:22 ----------
Więcej p i e p r z e n i a niż zabawy. Szkoda brać udział w takich wątkach bo się zaraz pełno moralizatorów zlatuje co za jedyną słuszną linię partyjną uważają foto CZ-B, najlepiej nieostre i najlepiej portret z pooranym ryjem jakiejś świni czy krowy :D. Niestety ale chodzę po galerii i widzę piękne zdjęcia z codzienności, szczegółów, krajobrazów, życia którym ciężko dociągnąć do 5 bo jeszcze na 4 się załapują po czym wchodzisz na portret, kwiatuszki, makro i jeszcze najlepiej takie zlandrynkowane i normalnie zbiorowa onanizacja pod stołem :). Zauważyłem też, że niektórym nie wypada postawić mniej niż 5 i nie ważne co by w galerii nie wstawił :). Ale ja lubię ten wątek własnie za tą jego wesołą cześć fotografii :)
Ech lubie cie Czarus, masz zdrowe podejscie..
Specjalnie dla Ciebie taka mordka, niepoorana z wczoraj, moze Ci sie spodoba...
'Heej, Czaruuus:-) '
pozdrowionka
Wiesz nie o to chodzi czy poorana czy nie ale chodzi o fakt, że jak jakaś persona g-ó-w-n-o w kiblu sfotografuje to wszyscy doszukują się w tym sztuki nad sztukami i górnolotnego przekazu a tym czasem może persona sfociła g-ó-w-n-o w kiblu tylko dla tego, że się fajnie zakręciło :)
Wiesz od niedawna latam po foto forach ale co da się zauważyć. Aby być z górnej półki to portret oraz CZ-B i najlepiej jakbyś robił foty tak jakbyś zawsze ostrości ustawiać nie umiał - chciałbym aby osoby takie spróbowały to wytłumaczyć ludziom niewidomym. Kurde przecież fotografia to radość obrazu i wszystko powinno mieć swoje miejsce od lewa do prawa i od prawa do lewa bez szydzenia, wyśmiewania z góry czegoś traktowania. Na pewnej stronie czytałem wywiad z podobno znanym polskim fotografem (nie wyznaję się na tym jeszcze), który uwielbia pejzaże. Opowiadał, że w latach 50'tych i 60'tych koledzy usilnie namawiali go aby zajął się portretem bo z pejzażem nic nie zdziała ale on się zaparł bo to uwielbiał i kochał no i osiągnął swoje włącznie ze stałymi wystawami w znanych muzeach. Nie to, że coś krytykuję ale irytuje mnie parcie na jednostajność bo ludzie zatracają się w tym i gubią gdzieś radość kadru i tylko męczarnie z katuszami przechodzą zamiast się cieszyć :). Ja wiem co będę teraz wstawiał w galerię. Coś w rodzaju tego ufo, panoram chodnika i innych pierdół bo wali mnie poprawność i oceny bo najlepsze jest to, że mnie cieszą takie rzeczy i to bardzo aż chce się żyć :). Są rzeczy , które lubię i nie lubię ale bawi mnie z góry wyśmiewanie czegoś od tak bo inni robią i tak wypada i trzeba trzymać się linii. Podam to na dwóch przykładach. 1. Krytyka RM ale kogo bym się nie zapytał czy słucha tego radia to 95% mówi, że nie - to ja się wtedy pytam skąd mają taką opinię bo inne media tak mówią? A inne media to konkurencja, która z chęcią zgarnęła by nowe duszyczki bo więcej kasy od reklamodawców i nowe główki do prania na swoją modłę. 2. Przykład z fotografii - wyśmiewanie się ze sweet foci ale jakby nie patrzeć to też jakaś dziedzina i na prawdę trzeba mieć szacunek do osób, które tak potrafią ją zrobić, że wyglądają na niej lepiej niż na co dzień a po drugie tak zrobić, że na pierwszy rzut oka trudno zauważyć, że same sobie ją zrobiły (założę się, że mało kto stąd potrafiłby to tak zrobić na dzień dobry bez wprawy) :)
Za to lubię ten wątek - za uśmiech :)
Grunt to zabawa :grin:
Moze przypomne, nie wszyscy pamietaja czasy powstania watku. Wczesniej - wielu z nas namietnie dyskutowalo glownie w watkach sprzetowych.
Porownywalismy linie, kropki i in. Do tego - non stop sledzilismy nowosci, zapowiedzi, itp.
W pewnym momencie czesc uciela to wszystko i zaczelimy wstawiac wiecej "normalnych" zdjec, a nie tych tylko pokazujacych co potrafi matryca lub obiektyw.
I tego sie trzymajmy w tym watku :lol:
---------- Post dodany o 11:54 ---------- Poprzedni post był o 11:51 ----------
Tak sie zaczelo:
Jerry_R dla wszystkich normalnych :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...0&d=1353063566
Dajcie ode mnie Czarusiowi ze trzy plusiki ja nie moge bo w tablecie nie mam takiej opcji:-)
Mowimy o rzeczach walkowanych przez nas od lat, jerry, rodzyn i jeszcze paru forsowalismy te tematy z roznym skutkiem, fajnie, ze czasem jeszcze ktos potrafi sie przebudzic
Ktos tam chcial jeszcze Dajane Kral, to prosze bardzo...
Klimat byl fajny ale akustyka do ****, wyszedlem choc w planie mialem zostac caly koncert...
pozdrowionka
Dla Was Panowie następne powalono zakręcone :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1353067939
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1353067850
Dobrze, ze przejales paleczke ja na razie odpoczne przez weekend, musze, ostatnio ciagle wyjazdy, spie po 3 h dziennie, weekend dla rodziny
pozdrowionka
A tutaj obcy wylecieli z tyłka i kontratakują. Na samym dole to przerobiona panorama miasta na użytek tego "arcydzieła" :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...6&d=1353122168
No i mała przeróbka nocnego podświetlonego budynku - wyszło jak uwaga promieniowanie ;)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...7&d=1353122177
Najs, dajesz dalej, a ja niestety be musial dzis wyjechac na foto...
'Sluzbowo, na statek, do kapitana'
pozdrowionka
No to coś z kolejnych głupich panoram. Oby dwie panoramy są z telefonu ale nie wszędzie nosze aparat no i w przypadku pierwszej raczej z aparatem tego bym nie robił. Ale to w końcu wątek FUN chociaż za kraba na czołgu z Olka 550 UZ minusa zarobiłem. Hmmm ciekawe kto to? :D. Ale na pohybel minusom i jedziem z koksem.
1. Taka nietypowa panorama na jednym zdjęciu. Co robimy? W telefonie ostrzymy na nieskończoność i zanim telefon cyknie (zanim mój cyknie to mija kilka sekund), podrzucamy go wysoko do góry i czekamy na efekt (oczywiście łapiemy go). Nie jest to taka łatwa sprawa aby za pierwszym razem coś złapać i mnie to zajeło z 10 podrzuceń aby telefon akurat tak się okręcili złapał to co trzeba. Dzięki takiemu podrzutowi i okręcaniu się wokół własnej osi łapiemy więcej jakby nie patrzeć czyli to też jakby nie patrzeć panorama tylko rozmazana :D
2. A tu z nudów panorama supermarketu. Chyba tez takiej jeszcze na forum nie ma :D
CzaRmaX - fajnie sie bawisz, ale proszę, zachować czystość wątku - tu powinno być tylko m4/3 na inne zabawy masz swój wątek, całkiem fajnie odjechany zresztą
Szanowny Jan_S ok, ale trzeba jakoś zastąpić Janeczka tak więc w zastępstwie również Olka użyłem czegoś innego. Staram się trzymać czystość ale od czasu do czasu jeżeli będę miał coś śmiesznego to zboczę ale obiecuję bardzo żadko i nie będę się do tego już przynawał :). Hmmm ale można też zrobić coś innego - taki mały wałek. Najpierw pliki wgrać na kartę z aparatu obejrzeć je z raz potem wgrać na kompa i będzie trochę jakby m4/3 :)
A co do mojego wątku - kto tam zagląda? Ty czasami i ktoś jeszcze bo ja niepoważny jestem więc poważnie go nie traktują :)
Aby trochę nadrobić zrobię niewinną minkę i dorzucę coś z m 4/3 - druga wersja podświetlanego budynku :)
https://forum.olympusclub.pl/attachm...8&d=1353151174
Chłopie, jeszcze będziesz miał swoje pięć minut na tym Forum... poczekaj jak publiczność Cię odkryje to będziesz miał milijon postów dziennie w swoich wątkach :)
czym robiłeś tę zwijankę? wygląda świetnie
Oby dwie były robinie w PS. Tak samo robi się te planety małego księcia, pewnie je tutaj widziałeś po galeriach. Do takich planet najlepiej zrobić zdjęcia o 360 stopni w poprzek dookoła i już bosko jakbyś jeszcze porobił o 180 stopni w górę. Te tutaj zwijanki robiłem z jednego zdjęcia. Ja mam CS5 - wchodzisz w FILTR/ZNIEKSZTAŁCENIE/WSPÓŁRZĘDNE BIEGUNOWE i Ci robi ten bajerek lecz trzeba pamiętać, że do pojedynczego zdjęcia najlepiej kadr zrobić kwadratem. Potem oczywiście trzeba się też z tym pobawić na łączeniu, tutaj za dużo zabawy nie miałem ale jednak trochę skraplania i stempla użyłem.
A i jeszcze jedno w przypadku panoram aby wyszła planeta trzeba przed akcją odwrócić ujęcie do góry nogami a ze zdjęciem to już jak Ci wygodnie :)
Wygląd korytarza w ośrodku "Prząśniczka" strach było wyjść w nocy:
Załącznik 74145
To sie nazywa fart :evil:
Ostatnio planowalismy wyjazd z user_jgora do Syrii i... zaczela sie wojna.
Dzis w poludnie mialem wyleciec na tydzien do Ziemii Swietej.
No to sobie polecialem...
http://www.msz.gov.pl/pl/p/msz_pl/informacje_konsularne/ostrzezenia/pogranicza_izraela_i_strefa_gazy___aktualizacja_os trzezenia
http://www.tvn24.pl/izrael-wzmacnia-...,289231,s.html
no nie zazdroszczę, ale bezpieczeństwo ponad wszystko, no chyba że zamierzasz praktykować jako reporter wojenny...
...ja podróżuję po bezpieczniejszych regionach. Kojarzycie Heppenheim? zdaje się że miasteczko ma swojego idola :)
Załącznik 74149
Oj, to faktycznie pech.
Z drugiej strony, dobrze, że sytuacja nie zaostrzyła się kiedy akurat tam byś był.
Jerry,
A gdzie zdjecia z wojny?
Tymczasem gonilem dzis aparatem cug... Strasznie wolno jechal...
pozdrowionka
Ps
Dzis mam tak podly dzien, ze nie chce sie zyc, kupilem sobie kinleya, cytrynke i bede konczyl krowke sierzanta przed 3 lat ( ciekawe czy jeszcze dziala?) jak sie jutro nie odezwe, to znaczy, ze zapraszam na pogrzeb...
Dawno nic nie wrzucałem w tym wątku...
Nad naszą wsią przeleciał meteoryt... Tfu, UFO
A tu ofole nieźle nabałaganili:wink: Może ktoś potrzebuje? Dywan wisi od tygodnia, chyba jest do wzięcia:mrgreen:
Gangsterzy pod mostem w swej ponadczasowej limuzynie.
Owoce wczorajszej przechadzki po zamglonej Warszawie. Ten budynek z trzeciego zdjęcia mijam codziennie jadąc do i z pracy. Stoi przy dość ciemniej uliczce. Z bliska wyglądał trochę mniej tajemniczo, ale i tak ma coś w sobie...
No to gramy...
O co tu kur na chodzi...
Puszcze wam zaraz smoka i macie pozamiatane...
A jakby go tak z flanki...?
Można nie pić tylko kulturalnie spędzić czas? Można...
I na koniec prawdziwy VIP, kurka nawet ja mialem tylko jedna plakietkę:-)
pozdrowionka
Fajne te zdjęcia z conventu fantasy :)
Dzwonnica:
Załącznik 74446
Fajne,a gdzie to?