Na ptactwo i zwierzynę wszelaką. Czasem stalowego Iła albo inne fruwające.
Wersja do druku
Wziąłem sobie do serca Twoje rady, ale strach mnie ogarnia przed demonem f/b focusem. Całe życie w Olku spędziłem i nie poznałem tego szkaradztwa.A może przesadzam :) Budżetu nie ma - sprzęt muszę kupić zamiast antydepresantów :) Mogę mieć zadbanego Canona 50d- tylko co podpiąć żeby nie rujnować kieszeni. Szkła w Olkui Panasiu mam prawie sprawdzone w innych systemach straszą mydłem na długim końcu. Jak żyć ...:)
50d dobrym aparatem jest (jesli o AF chodzi, bo matryca taka se), mozesz do tego podpiac:
a: Canona 400/f5.6 - uzywka
b: Tamrona 150-600/f5-6.3 nowka
c: badz jakies 70-300 czy cos w ten desen, nie wysilajacego zbytnio kieszeni na poczatek
Lub cos z nikosia :)
pozdro
Ja również się na bogatki uwziąłem. Ale kiepskie światło, cień itp. i efekt nie jest powalający.
Załącznik 137789
Załącznik 137790
Załącznik 137791
Jak z mięsem słonia to proszę Modraszkę która fajnie zawisła.
To poczytaj to ;)
https://forum.olympusclub.pl/threads......?highlight=
pozdro
Mój kolega Duży- coraz bliżej, jeszcze mu pokażę :)
Już więcej nie przynudzam, podpowiedzcie co to za gatunek. Pierwszy raz pojawił się przy moim stanowisku. Zdjęcie z daleka ale może rozpoznacie.
Ptaka?
A co się będę do jednego ptaka ograniczać... :mrgreen:
Sikoreczki i jaskółeczki na sześciolinii bardzo fajne :grin:
Wikłacze :)
Załącznik 137799
Załącznik 137800
Załącznik 137801
Ładny ptaszek. Pozdrawiam.
Żadna sztuka :-P ZOO Kraków :mrgreen:
Załącznik 137829
Piękna sztuka :grin:
Błyszczak
Załącznik 137833
Cudowne ptaki pokazujecie :grin:
ja tu takiego pospolitego wrzucę:
Załącznik 137834
Pani kosowa w niepospolitym ujęciu :)
trznadel
ładniutki i pulchniutki :grin:
Dachowe obsrańce dzisiaj trochę zapozowały. :mrgreen:
A potem się wypięły. :shock::cry:
Kaczkowo i kaczka alpinistka. :mrgreen:
Błyszczak to pospolity ptak z rodziny szpaków :)
Błyszczak rudobrzuchy.
Załącznik 137886
Załącznik 137885
Z jakiej by nie był Afryki to cudny jest :grin:
Dzisiaj zdjęcia potwierdzające że prawdę mówię :) Widziałem w Zabrzu na niezamarzniętym stawie ( wszystkie inne skute lodem) ponad 10 pelikanów tfu- kormoranów, ponad 7 czapli siwych, i niezliczoną ilość ( ponad 5 - chyba że to te same były) zimorodków.
Muszę teraz rozgryźć jak je podejść bliżej.
Kolega canonem z biodra strzelił ale nie nadaje się do publikacji - leciały dwa koło siebie. Żeruje jeszcze na 3Stawach w Katowicach.
Jeśli Kto zainteresowany to dam namiary gdzie to jest w Zabrzu. ( zupełnie przypadkowo doczytałem w necie). Oczywiście tanio skóry nie oddam - bardzo lubię Dżim Bima :)
Czyżby Czyżyk Pan ? Nyny ratuj :) Strzelane z marszu- również w Zabrzu k.stawów.