Heh, dzięki, szkoda tylko, że o miano najokrąglejszego z oczami konkuruje brzuch... Rady weterynarza, jak ją odchudzić, są bezskuteczne wobec tej roszczeniowej jędzy. :smile:
Wersja do druku
Miłośnikom kotów, którzy jeszcze nie znają, serdecznie polecam leksykot:
http://leksykot.top.hell.pl/koty/wyk...leksykot/index
Z niego to dowiedzieć się można, że każdy kot zmierza do osiągnięcia kształtu doskonałego, tj. kulistego - zjawisko znane pewnie wszystkim właścicielom [? ;)] kotów...
Kurczę, chciałem kilka razy zrobić fotę mojej kotce, ale jak ja aparat to ona chyc, mi na ramiona i szalik udaje. :-D
Kiedyś mi się uda!
Pani ma ode mnie + :)
Piotrze - załóż gruby szal i ... nie będzie miała wyjścia ... stanie jak wryta ... a Ty wtedy - cyk, cyk i cyk. Będzie Pan zadowolony :wink:
Pozdrawiam.
@AdSR - biurokratka zaiste piękne ma oczy :)
Nie odchudzaj jej za bardzo :wink:
Dawno, dawno temu, w przypływie czegoś tam, popełniłem coś takiego :) (nie bijcie zbyt mocno ;)).
Już wiem co popełniłem... Kiczyk po prostu :). Właśnie wpadło mi odpowiednie słówko.
Do kształtu kulistego jeszcze jej daleko. Na razie udaje jej się imitować galeon:
Załącznik 77429
Nie wiem, to było jednorazowe spotkanie na zasadzie "dawaj ***** szynke" ** ;) Chorwacja jest pełna towarzyskich kotów, czasami aż za bardzo (siada człowiek na murku po 4 godzinnym łażeniu uliczkami <tu wstaw dowolne chorwackie miasteczko/wioszkę> wyciąga tak zwany posiłek i hokus pokus, czary mary, 10 kotów, nie do wiary ;D)
Ten mały został spotkany ok. 5:00 - 6:00 rano podczas powrotu z plaży (wschodzik słońca + długie czasy) w Segecie (koło Trogiru). W rzeczywistości było naprawde jescze dość ciemno, ta fotka to wbrew pozorom iso 4000+
** Link tłumaczy co mam na myśli.
Jako, że nie moge edytować ostatniego postu już, może mnie chociaż ładnie skrypt w jedno połączy ;)
Odnosnie przyjmowania przez kotów różnorakich kształtów... Robisz sobie spokojnie zdjęcia, chcesz siegnąć po cos do torby, a tam...
... no własnie...
https://forum.olympusclub.pl/attachm...0&d=1356879938
Przynajmniej wiesz, że masz wygodną torbę fotograficzną :wink:
Córa moja Weenę zaskoczyła:
Domena :)
Świetne fotki robicie.
Mojego kota powinni zatrudnić do testowania dynamiki matryc w aparatach. :smile:
No bez HDR nie podejdziesz.
serja :)
Seria mi się bardzo podoba, świetne foty.
pozdrawiam
Genialna serja...chyba muszę komuś bliskiemu takiego cudaka sprezentowac
@Saboor - Kotka bardzo uczynna i jaka ładna :)
@geo - Piękne kociaki :D
To może i ja nieśmiało coś dodam:
Kotki z zaprzyjaźnionego domu tymczasowego
Załącznik 78028Załącznik 78029Załącznik 78030
Załącznik 78031Załącznik 78042Załącznik 78043
Moje 2 paskudy jako maluszki w tymże domu tymczasowym
Załącznik 78035Załącznik 78036
No i ten fetysz kocich stópek
Załącznik 78040Załącznik 78039Załącznik 78038Załącznik 78037Załącznik 78041
fajne, śpiochy misię bardzo podobają
Może coś się tam jeszcze wygrzebie :) Jutro wybieram się do Domu Tymczasowego bo moi znajomi będą adoptować kotki więc na pewno zabiorę ze sobą aparat :)
@Lactuca - bardzo fajny set :) Podoba mi się ten burasek :D
Kocie łapki oczywiście świetne.
Jeszcze pare zdjęć z poprzedniej wizyty w DT
Załącznik 78421Załącznik 78420Załącznik 78422Załącznik 78423Załącznik 78424
To mój kot u mnie na parapecie, wypróbowywałam nowy obiektyw
Załącznik 78425
Znów DT tym razem moja sobotnia wizyta, zdjęcia są średnie większosć odrzucona z powodu strasznego ziarna, niestety było za ciemno
Załącznik 78426Załącznik 78427Załącznik 78428
sympatyczne te kociaki