Nie mogłem się doczekać czegoś tu już :lol::lol:
pierwsze ładne tylko jeden mały mankament LD
drugie najładniejsze :)
do kaczuchy zgadzam się z Puchatkiem :)
Wersja do druku
Nie mogłem się doczekać czegoś tu już :lol::lol:
pierwsze ładne tylko jeden mały mankament LD
drugie najładniejsze :)
do kaczuchy zgadzam się z Puchatkiem :)
Kaczuszka pomimo wysokiej perspektywy jest świetna. Zmarszczki na wodzie wokół modelki, kolory i te przytopione listki - bardzo ładnie.
pzdr
Z ostatnich fotka of_205 ma potencjał, jednak gdyby pozbyć się tych krzaczorów po lewej na dole, byłby fajny szereg drzew+ odbicie. Fotka jest też przeostrzona.
Pozdrawiam
Dzięki za uwagi. Z ostrzeniem to moja pięta która się chyba skończy z nabyciem porządnego monitora bo poprzedni jeszcze w naprawie i nie wiadomo co będzie a obecny to zabytek. Okazyjnie bo podczas porządków na działce zwabiony czerwonymi jabłkami na drzewku wpadł Patryk na poczęstunek. Zamieniłem grabki na aparat i to efekty.
Uroczy dzieciaczek. :) Najbardziej podoba mi się zdjęcie 208. Słoneczko ociepliło kolorki i ładnie zagrało na jego buźce.
206 przypadło mi do gustu , widać, że zacząłeś kombinować z oróbą, osobiście nie mam nic przeciwko bo ingerencja niewielka:grin:
Bobo urocze, ma prześliczne grubiutkie paluszki, rozmarzyłam się :grin::wink:
Nie mogła bym nie zabrać głosu, bo fotografowanie dzieci to moja uliubiona materia. Powiedziała bym, że mam jopla na tym punkcie. Ale nie tylko swoich lecz każdego dziecia, bo wszystki dzieci są nasze. Patryk też i podobnie jak Jolly 206 mi najbardziej :grin:
Witaj Wiejo! :)
Odniosę się do fot.204 - bardzo fajny kadr z tą wijącą się drogą i ten element nadaje temu zdjęciu smaczku.Fajnie to wyłapałeś bez dwóch zdań i gdyby bardziej się przyłożyć do kadrowania i ostrzenia,to na pewno zdjęcie warte byłoby piąteczki. ;)
Największą bolączką jest tutaj brak ostrości - wygląda to trochę jak crop a potem kadr - nie zawierałbym w kompozycji takiej ilości "bezpłciowego" nieba,które ma szczególne znaczenie w fotografii pejzażu.Bez pięknego,dramatycznego lub choćby nawet ładnego nieba,nie ma pięknej fotografii (z małymi wyjątkami).
No i kadrowanie - zdecydowanie jest za ciasno po bokach a już zwłaszcza z prawej strony,moja rada jest taka - jeśli widzisz w wizjerze,że coś nie tak z kadrem,poszukaj lepszego miejsca,zmień ogniskową,zastosuj inną perspektywę.Jeśli i to nie pomoże - trzeba poszukać innego,bardziej wyrozumiałego widoku. ;)
Mam nadzieję,że się nie pogniewasz za te parę uwag,bo nie jesteśmy w wątku dla początkujących ale chciałem po prostu podzielić się z Tobą swoimi spostrzeżeniami,z którymi można się oczywiście zgodzić lub nie.
Pozdrawiam serdecznie z deszczowego Albionu.
210 podoba mi się najbardziej, uroczo wcina to jabłuszko :grin: