Oglądając te domy z bali (jak zwykle ciekawe zdjęcia), coś mi się przypomniało, czy wiecie jak nazywał się fachowiec który uszczelniał szpary między balami ?... Mecho optyk :roll: - poważna nazwa.:) Załącznik 60115Załącznik 60116
Wersja do druku
Oglądając te domy z bali (jak zwykle ciekawe zdjęcia), coś mi się przypomniało, czy wiecie jak nazywał się fachowiec który uszczelniał szpary między balami ?... Mecho optyk :roll: - poważna nazwa.:) Załącznik 60115Załącznik 60116
Och, jest sporo takich "starych-nowych" domów w Beskidzie. W Nowicy raczej mało, choć już i teraz zaczynają rosnąć. Mimo to, Nowica jak do dzisiaj jest jednak takim małym skansenem. Najwięcej to ich rośnie w Izbach, Banicy, Wysowej.
Taaak - Wysowa... uzdrowisko i jeszcze nic nie zapodałem :oops: Ale będzie - obiecuję :)
Świetne te fotki, a landszafciki nieskażone ludzką stopą. :) U nas ani jeden dzień się nie nadawał na zimowe focenie. :(
W Wysowej byłam sto lat temu, chętnie zerknę, jak wygląda teraz.
@ nevra - masz przecież bliziutko :) 462 km dobrymi drogami :D
Wysowa zmieniła się bardzo. Zrobiła się nowoczesna, ujęcia wód leczniczych zamknięto. Teraz są płatne. Jest nowa pijalnia, nowy park zdrojowy. Dla jednych ładniej, dla innych hmmm :roll:
A dzisiaj kapliczka dla Karola - w różnych ujęciach. Przysłup.
291. 292. 293. 294.
W pięknych okolicach mieszkasz Bodzipie, bardzo przyjemnie się ogląda Twoje fotki
Fajna kapliczka
maleńki frasobliwy Jezus - urokliwa rzeźba ...
najbardziej mi się podoba 4ka :)
Eh, nie przypominaj mi Wysowej... Takie fajne miejsce widokowe miałem po wyjściu z lasu szlaku od Blechnarki (lub do Blechnarki, zależy jak się szło), i dali się tam na łąkach komuś pobudować. Teraz patrzeć następnych 'pałacyków'... Perła Beskidów, a robią z niego miasto duchów. Poza sezonem połowa domów wyzamykanych na cztery spusty, okiennice zabite dechami, a właściciele przyjeżdżają tutaj skorzystać z toalety w ładnych okolicznościach i to na trzy dni w roku. A potem 'czemu w regionie wszystko leci na łeb'. Ale mnie nerw wziął :)
Kapliczka, jak każda (nieodnowiona na nową modłę) - przecudna i pobudzająca wyobraźnie.
Piekne swiatlo zlapales na fotkach z kapliczka. Basniowo wyszlo.
Kapliczka miodzio :-) Duzo sloneczka na fotkach.