Odp: IR'iotyczne MirrorKlapy z mojej łapy
dzieki.co do "wersji niebieskiej" to tez bym chcial zobaczyc ale na razie poczatkuje w IR.tutaj WB ustawilem na slonce.mam kilka innych wersji ale na ustawieniach 2000k. bez filtra IR na ile ustawic aby byla wersja niebieska i czy to zalezy od kanalow PSa?pzdr
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
dzieki.co do "wersji niebieskiej" to tez bym chcial zobaczyc ale na razie poczatkuje w IR.tutaj WB ustawilem na slonce.mam kilka innych wersji ale na ustawieniach 2000k. bez filtra IR na ile ustawic aby byla wersja niebieska i czy to zalezy od kanalow PSa?pzdr
A proszę:Tu było "zastępowanie kolorów" i przenikanie warstw(kolor łódki).
Jeżeli chcesz ustawić WB to punkt bieli "na zieleń", albo robiąc a RAW przy obróbce zmienisz WB.
1 załącznik(ów)
A tu masz B&W też fajne, a wg mnie najlepiej się prezentuje:
Pozdrawiam i zapraszam do galerii.
Nie wolno robić takich ładnych zdjęć.
Eeech upał mnie rozstraja, jak dostaję maile z Urzędu Wojewódzkiego i Ministerstwa to mam ochotę używać słów na h, p, k
Co do zdjęć - jak nie lubię IR-enek to te ostatnie (łącznie z czerwonym) bardzo mi się podobają.
ps Ministerstwo Administracji i Cyfryzacji jeszcze dobrze nie powstało, a już powinni zaorać. Głąby jedne
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Nie wolno robić takich ładnych zdjęć.
/.../
Racja! To powinno zostać bezprawnie zakazane!
wersja niebieska jest super,dzieki Saboor za wskazowki.bede zagladał bo ciekawy watek.jak cos popstrykam to dam znać.pzdr
Cytat:
Zamieszczone przez
grisza34
wersja niebieska jest super,dzieki Saboor za wskazowki.bede zagladał bo ciekawy watek.jak cos popstrykam to dam znać.pzdr
A proszę, info na PW poszło.
Łana ta utka :)
Pozdrawiam.
dorzuce jedna IRenke-juz niebieską dzieki uprzejmosci Saboora. straszne bliki pod słonce mi sie robia wiec z obrobka mam mase roboty.obiektyw jast chyba ok ale jakies paproszki na filtrze i od razu rozszczepia mi swiatlo:| zobacze z 40-150mm i bede wiedzial.pozdr
1 załącznik(ów)
zapomnialem dorzucic hehe